Djela, riječi ili dodiri

Jezik ljubavi: Evo na koji način svaki horoskopski znak izražava ljubav

Jezici ljubavi opisuju način na koji volimo primati ljubav, a prema astrologiji, svaki od 12 horoskopskih znakova ima svoj jezik ljubavi. Kako bi znala kako zavesti osobu rođenu u određenom znaku, u nastavku saznaj koji je njezin jezik ljubavi

profimedia-0094197858.jpg
Foto: Profimedia

Htjeli mi to priznati ili ne, s vremena na vrijeme svatko od nas zaviri u časopise ili na portale kako bi pročitao tjedni horoskop, posebno onaj koji se tiče našeg ljubavnog života. Horoskop i astrologija mogu nam reći puno toga o nama, pa i o našem ljubavnom životu, a iako možda ne mogu predvidjeti kada ćeš upoznati svoju srodnu dušu, mogu nas naučiti ponešto o nama i o tome kako funkcioniramo u ljubavi, ali i koji je naš jezik ljubavi te na koje načine horoskopski znakovi izražavaju ljubav.

Image
Ljeto i ljubav

Ljetni ljubavni horoskop: Evo što svaki horoskopski znak može očekivati

Prema knjizi "The Five Love Languages" autora Garyja Chapmana, jezici ljubavi opisuju način na koji volimo primati ljubav, odnosno kako tumačimo djela ili riječi kao znakove privrženosti. Postoji pet jezika ljubavi - djela, fizički dodir, provođenje kvalitetnog vremena, primanje darova i riječi potvrde. Većina ljudi cijeni sve te stvari, ali povezuju se s jednim ili dva jezika ljubavi više nego s drugima.

shimmer fallback

Poznavanje tvog jezika ljubavi (ali i jezika ljubavi drugih, koji bi mogli biti tvoj potencijalni partner) može biti od velike pomoći u vezi, jer ćeš moći bolje komunicirati o tome kako prepoznaješ i primaš ljubav, kao i bolje razumjeti što tvoj partner traži zauzvrat. Dakle, u nastavku saznaj koji su ljubavni jezici svakog horoskopskog znaka i kako oni izražavaju svoju ljubav.

Ovan

Ovan je možda ozbiljan i vatren, ali kada je romantično raspoložen, u stanju je doslovno rastopiti se na dodir svog partnera. Dakle, Ovnov ljubavni jezik je fizički dodir. Ovnovi se vole udobno smjestiti i osjetiti toplinu druge osobe. Njima vlada Mars, planet koji vlada agresijom i seksualnim nagonom, tako da vole sve fizičko - od zagrljaja do držanja za ruke i igranja s kosom.

shimmer fallback

Bik

Bikovi vole raskošan život i poznati su po tome da si vole udovoljiti kada su u pitanju materijalne stvari, što ima potpunog smisla ako uzmemo u obzir činjenicu da njima vlada druga kuća materijalnih dobara. Ako je tvoj partner Bik, razmazi ga darovima, budući da je Bikov ljubavni jezik definitivno primanje darova.

shimmer fallback

Blizanci

Ako postoji jedna stvar koju Blizanci vole, osim društvenih okupljanja, naravno, to su dugi i duboki razgovori, pa je sasvim prirodno da su ljubavni jezik Blizanaca riječi potvrde. To je zato što njima vlada super-brbljivi planet, Merkur. Dakle, ako želiš impresionirati Blizance, poslušaj njihove anegdote i obasipaj ih beskrajnim komplimentima.

shimmer fallback

Rak

Rakovi su poznati su po svojoj golemoj osjetljivosti jer njima ipak vlada dramatični Mjesec. Ovi znakovi su usmjereni na stvaranje sentimentalnih trenutaka i zato vole kada njihov partner rezervira posebna, nesmetana jutra, popodneva ili večeri s njima - zato je Rakov jezik ljubavi definitivno provođenje kvalitetnog vremena sa svojim partnerom.

shimmer fallback

Lav

Kada je riječ o ljubavnim jezicima, Lavovi vole sve što je sjajno i glamurozno - na kraju krajeva, i sami su prilično sjajni i glamurozni. Vole zračiti užarenim sjajem, slično kao njihov planetarni vladar, sunce, pa ako Lavu želiš pokazati ljubav, obasipaj ga darovima, i to što sjajnijim, to boljim.

shimmer fallback

Djevica

Djevice vole da im partneri budu glasni i da im iskazuju ljubav riječima. Njima također vlada Merkur, vladar komunikacije, što još više pojašnjava činjenicu da su ljubavni jezik Djevice riječi potvrde. Dakle, želiš li osvojiti Djevicu, komplimenti i riječi pohvale put su do njezina srca.

shimmer fallback

Vaga

Vage ljubav shvaćaju vrlo ozbiljno, a to je zato što ih predstavlja Venera, planet romantičnog i senzualnog. Ali kada je riječ o ljubavnom jeziku Vaga, one najradije provode vrijeme sa svojim partnerom kako bi znale da ih on cijeni. Njima također vlada sedma kuća partnerstva, pa vole biti u okruženju u kojem mogu biti intimne i ranjive sa svojim partnerom.

shimmer fallback

Škorpion

Škorpioni vole intimnost, a njima vlada tajanstvena osma kuća, koja se također naziva i kućom seksa, tako da im je vrlo važan senzualan i tjelesni aspekt ljubavi. Budući da je jezik ljubavi Škorpiona fizički dodir, pokazivanje ljubavi znači puno fizičke intimnosti.

shimmer fallback

Strijelac

Strijelac voli učiti i dijeliti svoje znanje, a u tome će još više uživati uz jednako znatiželjnog partnera. Ovim veselim znakovima vlada deveta kuća filozofije i zbog toga žele istraživati svijet. Ako pokušavaš zavesti Strijelca, pripremi se provesti puno vremena u istraživanju s njim.

shimmer fallback

Jarac

Jarčevima vlada Saturn, planet discipline, pa vole vidjeti partnera kako svoje riječi potkrepljuje djelom. Pružati im ljubav znači pokazivati svoju naklonost romantičnim gestama, budući da je Jarčev jezik ljubavi čin. Kod njih vrijedi ona izreka "djela, a ne riječi".

shimmer fallback

Vodenjak

Vodenjaci nisu pretjerano sentimentalni, ali cijene kada im partner može pokazati ljubav djelima, a ne riječima ili fizičkom intimnošću. Oni više vole da im se pokazuje ljubav na isti način na koji bismo pomogli prijatelju. Njima vlada Uran, planet promjena i inovacija, pa će im jedinstvene geste pokazati da su stvarno voljeni.

shimmer fallback

Ribe

Ribe su sanjalice, a kada je ljubav u pitanju, žele sve. Ljubavni jezik Riba su riječi potvrde, jer više vole da im se ljubav iskazuje riječima - što romantičnije, to bolje. Ovim osjetljivim vodenim znakovima vlada duhovni planet Neptun, pa ako doista želiš pokazati Ribama da ih voliš, reci im to riječima.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.