Osobnost čupavih ljubimaca

Horoskop za pse: Kakav je tvoj kućni ljubimac prema astrologiji?

Horoskopski znak u kojem je rođen tvoj pas možda će ti objasniti zašto se tvoj čupavi član obitelji ponaša kako se ponaša, ali i što mu je najvažnije

BeFunky-collage (4).jpg
Foto: Unsplash

Psi sudjeluju u našim životima tisućama godina, pa nije neobično što su postali članovi obitelji. Odani su, inteligentni i zabavni te najviše od svega vole svoje ljude. U modernom društvu postali su članovi obitelji, imaju svoje mjesto, hranu i igračke, ali svaki od njih ima i svoju osobnost.


Image
Pseći vid

Vide li psi boje? Znaš li kako tvoj pas vidi svijet?

Svatko tko ima čupavog kućnog ljubimca zna da je teško riječima opisati tu ljubav, ali i da svaki čupavac zadržava svoju osobnost i određene posebnosti bez obzira na treninge ili pasminu. Upravo zbog toga se može i pogledati kakvi su psi prema svom horoskopskom znaku. Ako ni zbog čega drugog, onda zbog dobre zabave.

Image

Ako imaš čupavog ljubimca ili čak više njih onda u nastavku provjeri kakva je osobnost tvog psa prema astrologiji. Tko zna, možda će te neke stvari i iznenaditi!

Ovan (21. ožujka - 19. travnja)

Psi rođeni u prvom horoskopskom znaku imaju vrlo neovisnu osobnost i vole istraživati. Samouvjereni su i uvijek spremni za dobar provod, bez obzira na to kakav je dan. Vrlo su energični i obožavaju igru, a sjajni su partneri za planiniranje i trčanje. Štenci rođeni u ovom znaku nisu baš poslušni, a poslušat će samo zbog ljubavi prema svom čovjeku. Ćudljivi su i vole promjene i zato se nemoj iznenaditi ako mu baciš loptu, a pas je odluči ignorirati jer mu je ipak lišće zanimljivije.


Image

Bik (20. travnja - 20. svibnja)

Psi rođeni u ovom zemljanom znaku su odani i vrlo privrženi. Strpljivi su, slatki i ne vole ništa više od maženja s omiljenim ljudima. Osim toga su pravi su hedonisti jer uživaju u udobnosti. Bit će vrlo zahvalni na ukusnom mesu i mekanom jastuku. Također vole šetnje prirodom, ali laganim tempom i razumne udaljenosti. Nakon šetnje uživat će u mirnom odmoru. Društveni, veseli, vjerni i ponekad ljubomorni, ali imaju i snažne zaštitničke instinkte. Pas rođen u znaku Bika bit će pravi prijatelj i uvijek će svog vlasnika pokušati oraspoložiti mokrim poljupcem.

Image

Blizanci (21. svibnja - 20. lipnja)

Psi rođeni u ovom zračnom znaku su inteligentni, ali i vrlo brzopleti. Vole se igrati i uvijek će se veseliti zabavi. Osim toga su i vrlo znatiželjni te vole istraživati svoju okolinu. Zato ga ni slučajno nemoj ostaviti kod kuće kada se odlučiš za neko putovanje. Nije ih lako trenirati jer vrlo brzo zaboravljaju naredbe i vrlo lako gube fokus. Poznati su kao veseli i prijateljski, ali imaju i svoju nestašnu stranu, što vrlo vjerojatno znaš po svim onim izgriženim papučama...

Image

Rak (21. lipnja - 22. srpnja)

Psi rođeni u ovom znaku su vrlo odani i osjetljivi. Odlični su psi čuvari jer će uvijek osjetiti nešto neobično i zalajati. Osim toga, štenci rođeni u ovom znaku mogu postati odlični psi terapeuti. Imaju vrlo razvijenu intuiciju i vrlo lako osjete što njihov vlasnik osjeća i treba. Vole udovoljiti svojim vlasnicima i vrlo lako se treniraju. No mogu biti jako vezani za vlasnike i čak prezaštitnički nastrojeni, svuda će ih slijediti. Čak i kupaonicu. Vole kada ih se mazi i grli, ali ne previše jako i samo onda kad njima paše. Također se vole igrati, ali ne uvijek i svugdje. Drugim riječima, oni su mačke u psećem svijetu..

Image

Lav (23. srpnja - 22. kolovoza)

Psi rođeni u znaku Lava su vrlo ponosni i rođeni su vođe. Također vole pažnju, a svog vlasika će probuditi usred noći kako bi jeli i igrali se. Vole i spavati uz svog vlasnika, odnosno uvijek traže pažnju pa će odrijemati na laptopu ili na vlasniku. Osim toga, ovi psi su vrlo energični i trebaju puno aktivnosti. Također dosta brzo gube pažnju i fokus pa treninzi mogu biti zahtjevni. No ako se možeš nositi s tim ovaj pas će ti uzvratiti lojalnošću i ljubavlju.

Image

Djevica (23. kolovoza - 22. rujna)

Ovi psi su uredni čudaci u svijetu pasa. Vole biti čisti i većinu vremena su dosta mirni. Vrlo često će lizati šape ili uranjati u zdjelu s vodom. No ovi psi su i vrlo pametni i vrlo uživat će u različitim treninzima. Zbog svoje neobične prirode uvijek će tražiti opasnost i nešto neobično oko sebe. Osim toga su i veliki perfekcionisti te jasno znaju kada je vrijeme za jelo i šetnju, a neće biti sretni kada im je uništena rutina.

Image

Vaga (23. rujna - 22. listopada)

Psi koji imaju osobnost Vage su pravi društveni leptirići. Obožavaju biti okruženi ljudima i drugim psima. Uvijek su prvi kada se treba igrati i nikada im neće dosaditi. Također imaju snažan osjećaj za pravdu te će se zbog toga često uplesti u situacije u kojima misle da je netko napadnut. Međutim, mogu biti i jako neodlučni. Često neće biti sigurni koju igračku žele i na što se trebaju usredotočiti.

Image

Škorpion (23. listopada - 21. studenog)

Oni su pravi detektivi u psećem svijetu! Vrlo često njuškaju uokolo tražeći dokaze i istražujući sve što im je zanimljivo. Osim toga, imaju vrlo snažnu intuiciju te osjećaju kada se događa nešto loše ili opasno. Potpuno su odani i sve će učiniti kako bi zaštitili svoju obitelj, ali mogu biti ljubomorni i posesivni. To znači da neće lako dijeliti svoju igračke ili pažnju s drugim psima. Svaku situaciju čvrsto rješavaju, a jedu kada žele i što žele pa su njihovi vlasnici vrlo vjerojatno upoznati s krađom hrane s tanjura, stola, pa čak i iz ruke.

Image

Strijelac (22. studenog - 21. prosinca)

Psi rođeni u horoskopskom znaku Strijelca su optimisti i uvijek traže novu avanturu. Ne razumiju što su poteškoće i sve će učiniti kako bi napravili što žele. Što može ponekad biti loše za vlasnike jer se na psećem putu može pronaći vaza, palica ili čak TV. Uvijek su spremni za igru, a znaju i kako pobjeći. Prave lije u psećem svijetu. Osim toga jako su dobri u skokovima i treba ih uvijek paziti. No osim toga su vrlo druželjubivi i vole upoznavati nove ljude i pse.

Image

Jarac (22. prosinca - 19. siječnja)

Oni su odlučni i uvijek dobiju što žele. Vrlo su neovisni i vole biti glavni što znači da će uvijek pokušavati voditi šetnju. No ako se umore u šetnji čvrsto će stati uz vlasnika i pokazati da ne žele ići dalje. Također imaju sjajnu memoriju, posebno kada se radi o hrani i poslasticama. Poznati su i kao 'skupljači' i često pokušavaju sakriti svoje omiljene igračke ili kosti na posebnim mjestima.

Image

Vodenjak (20. siječnja - 18. veljače)

Znaš što se kaže za ljude rođene u ovom znaku - ili su genijalci ili luđaci. Isto vrijedi i za pse. Ovo psi će s lakoćom naučiti svaki trik i sve će moći savršeno napraviti. S druge strane pokušavat će uloviti svoj rep ili satima lajati na ništa. Oni su nepredvidivi, mijenjaju raspoloženja i uvijek traže pažnju, ali će i trčati okolo s vrećom na glavi. No ovo nije čudno nego oni samo izražavaju svoju jedinstvenu osobnost. Također su najdruželjubiviji u psećem svijetu i slagat će se sa svima - mačkama, psima i ljudima. Zapravo, samo se neće slagati s vjevericama!

Image

Ribe (19. veljače - 20. ožujka)

Psi rođeni u posljednjem znaku Zodijaka su mirotvorci. Oni će uvijek sretno mahati repom i poljubiti svakoga. Nježne su i osjećajne duše koje se najviše vole maziti i družiti sa svojim ljudima. Osim toga jako vole spavati, a probudit će se tek na zvuk otvaranja limenke ili hladnjaka. Čim netko sjedne na kauč leći će mu u krilo i očekivati maženje. Ovi psi su stvoreni za iskazivanje privrženosti, a upravo zbog takve naravi savršeni su za terapeutske pse. Njihova umirujuća narav može pomoći ljudima da se osjećaju bolje.

Image

Možda će te zanimati

Image
SVAKODNEVNI OUTFIT

Imaš li već svoj par? 15 najljepših širokih traperica koji se pojavljuju kroz tri modela

Image
'MAMA JE BOLJE'

Nakon teške bolesti, naša novinarka napisala je slikovnicu kako bi pomogla svom sinu i drugoj djeci