Zapisano u zvijezdama

Svaki znak ima destinaciju s kojom je duhovno povezan - koja je tvoja?

Svako novo mjesto koje posjetimo unosi u nas novi osjećaj zadovoljstva koji je teško riječima opisati, ali je li ti se ikad dogodilo da si posjetila neko mjesto i odmah osjetila da točno tu pripadaš? Za sve su 'krive' zvijezde

pexels-pixabay-415708.jpg
Foto: Pexels

Putovanja su gotovo uvijek divna i nezaboravna iskustva u kojima stječemo nova znanja o drugim kulturama i svjetovima. Svako novo mjesto koje posjetimo unosi u nas novi osjećaj zadovoljstva koji je teško riječima opisati, često se poistovjećujemo s drugim kulturama koje posjećujemo, ali je li ti se ikada dogodilo da si posjetila mjesto i odmah osjetila da točno tu pripadaš?

Image
Ljetne destinacije

Put, putujem: Horoskopski znakovi koji obožavaju putovanja

Ne brini, ovog osjećaja se ne treba plašiti, treba ga prigrliti jer često je indikator da si na neki način duhovno povezana upravo s tom lokacijom. To ne mora biti lokacija koju si planirala posjetiti, može biti i neka usputna koju si slučajno otkrila, a da nisi ni slutila da će ti se nešto tako dogoditi.

Astrolozi vjeruju da za svakoga od nas postoji takvo mjesto na ovoj planeti, a mi ti u nastavku otkrivamo s kojom je destinacijom tvoj horoskopski znak duhovno povezan.

Ovan

Osobe rođene u znaku ovna obožavaju izazove i adrenalinske pothvate. Najsretniji i najispunjeniji su kada su stopljeni s prirodom, a njihovo duhovno mjesto je hodočasnička ruta Camino de Santiago (Put svetog Jakova) koja se nalazi u Španjolskoj. To je ruta koju prelaze hodočasnici iz cijele Europe a koja vodi u grad Santiago de Compostela u koje se
nalaze moći svetog apostola Jakova.

Bik

Bikovi su vrlo povezani s prirodom i povijesnim vrijednostima. Njihovo duhovno mjesto je Bali, glavni otok u Indoneziji na kojem žitelji i dalje njeguju stari način življenja kroz drevno pismo, hramove, rezbarije i suživot s prirodom.

Blizanac

Blizanci se najbolje osjećaju kada su daleko od tehnologije. Ironično, ali pripadnici ovih znakova tada se osjećaju najpovezanijim sa sobom i s drugima. Zato je njihovo duhovno mjesto daleko od svake tehnologije, u urugvajskom nacionalnom parku Cabo Polonio. Netaknuta priroda i raznolikost biljnih i životinjskih vrsta bez prisustva čovjekovog dodira ovaj je obalni nacionalni park učinio jedinstvenom oazom zaštićenih vrsta.

Rak

Rishikesh u Indiji mjesto je s kojim će se duhovno poistovjetiti osobe rođene u znaku Raka. Podno Himalaje i tik do Gangesa ovo je mjesto prožeto velikom spiritualnošću s mnoštvom hramova duhovnih običaja. Čak su i svjetski poznati Beatlesi ovdje hodočastili u svojim najboljim danima.

Lav

Lavovi su fascinirani bogatom kulturnom i povijesnom baštinom i njihovo duhovno mjesto je u egipatskoj Gizi, najpoznatijoj visoravni koja je ujedno i lokacija najimpresivnijih drevnih spomenika na svijetu. Tu su grobni kompleksi drevnih egipatskih faraona, Sfinge, piramide i ostali hramovi.

Djevica

Za senzibilne i osjetljive djevice nema boljeg mjesta nego Chichén Itzá u Meksiku. Ovaj najsjeverniji arheološki lokalitet Maya nalazi se na poluotoku Yucatanu i jedan je s najviše velikih spomenika ove drevne civilizacije. Na ovoj lokaciji nalaze se neke od najimpresivnijih drevnih građevina i hramova.

Vaga

Osobe rođene u znaku Vage duhovno će privlačiti jedini grad koji je vaga sam po sebi jer se nalazi na dva kontinenta. Istanbul je geografski djelom europski, a djelom azijski grad s bogatom kulturnom baštinom na koju su ostavila traga i zapadnjački i istočnjački utjecaj.

Škorpion

Ponekad ti je potreban odmor od ljudi i vreve u kojoj se neprestano nalaziš. Idealna duhovna obnova za osobe rođene u znaku škorpiona su Uskršnji otoci. Ovaj otok na jugu Polinezije golemi je nacionalni park poznat po megalitskim kulturama koje se nalaze na njemu. Naime otok je prepun golemim kamenim skulpturama koje predstavljaju ljudske figure nazvane Moai. Ima ih više od 1000 a stari su od 400-1000 godina i nije poznato tko ih je i zašto isklesao.

Strijelac

Za avanturiste poput Strijelaca najbolja destinacija je sveti grad Inka- Machu Picchu. Ovaj arheološki lokalitet na najvišem djelu istočnih Andi u Peruu svjedoči o nekadašnjem postojanju veličanstvenog carstva Inka. Ovaj grad skriven u Andskoj prašumi građen je stilom suhozida i skriva bogatu prošlost ove drevne civilizacije.

Jarac

Jarci su vrlo emotivni stoga ne čudi njihova duhovna povezanost s nacionalnim parkom Chapada Diamantina. Smješten na istoku Brazila, ovaj prirodni dragulj poznat je po prekrasnim, gotovo nestvarnim brdima i udolinama koje nastanjuju raznolike endemske biljne i životinjske vrste.

Vodenjak

Vodenjaci vole misterij i ona ih nekako prati kroz život stoga ne čudi što je idealno mjesto za njihovu spiritualnu stranu upravo Stonehenge u Engleskoj. Smatra se da ova kamena građevina datira iz vremena neolitika i brončanog doba, a građena je od ogromnih kamenih blokova poslaganih u krug. Jedna od teorija je da je to druidski hram, druga da su ga sagradili Rimljani, a danas se smatra da su gradnju započeli stanovnici britanskih otoka još prije 5000 godina.

Ribe

Postoji nestvarna prirodna mjesta, ali ovo oduzima dah i stvoreno je za osobe rođene u znaku Riba. Golema slana plaža koja se prostire miljama nalazi se u Boliviji i najveći je i jedinstveni takav prirodni fenomen. Ova najveća slana površina na svijetu nalazi se u blizini grada Uyunija po kojem je i dobila ime 'Salar de Uyuni'.