Zvjezdanova prognoza

Djevica- godišnji horoskop: Kraj godine donosi povoljnu financijsku situaciju, ali i ljubav

23. kolovoza počinje tvoje doba, draga Djevico! Sretni Jupiter do 28.10. boravi u tvom sektoru dijeljenih resursa i financija, novčanih obaveza i emocionalne potpore, pa možeš popraviti fiskalnu sigurnost, a potom se vraća u Ribe.

profimedia-0169593586.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Sretan rođendan, draga Djevico! Sretni Jupiter do 28.10. boravi u tvom sektoru dijeljenih resursa i financija, novčanih obaveza i emocionalne potpore, pa možeš popraviti svoju fiskalnu sigurnost, a potom se vraća u Ribe. To je tvoje polje partnerstva i najvažnijih veza, pa će ti pomoći u boljem razumijevanju onoga što želiš u glavnom odnosu. U Ovna opet, na godinu dana, ulazi 20.12., a tada možeš napredovati u svim novčanim pothvatima. U sljedećim mjesecima, ipak očekuj zastoj zbog većeg broja retrogradnih planeta.

Po čemu su Djevice posebne

Rođena si kad se Sunce nalazilo u zemaljskom znaku Djevice, a za tebe je poznato da si u stalnoj potrazi za znanjem. Praktična si, učinkovita i dobro obavljaš sve poslove koji zahtijevaju posebnu pozornost na detalje. Sklona si sve analizirati (vjerojatno i previše) i primjećuješ i najmanju grešku. Kako se ne bi gubila u detaljima, moraš zadržati um na jednom cilju - onom glavnom. Uredna si, voliš pomagati, metodična si, pouzdana, produktivna i poštena. Kad imaš loš dan, znaš biti "picajzla" i teško ti je udovoljiti. Djevice često privlače zanimanja povezana s medicinom i liječenjem. Neke Djevice ne ulaze u brak ili to učine pa se razvedu jer imaju teškoća u nalaženju osobe koja bi udovoljavala njihovim visokim kriterijima. Pokušaj biti malo manje kritična. Izaberi partnera koji je ljubazan, strastven, odan, inteligentan i dobro zaposlen.

Rođeni u 1. dekadi (23.8.-1.9.): Moderni vladar ove dekade je Merkur (vladar Djevice), a onaj drevni je Sunce. Sunce ti daje dostojanstvo i sposobnost privlačenja pažnje. Od Merkura dobivaš znatiželju i inteligenciju. Tvoj put do uspjeha leži u predvodništvu i obrazovanju. Obdarena si oštroumnošću, zbog čega životu pristupaš iz intelektualne perspektive. Analiziraš probleme i određuješ što treba učiniti kako bi se nešto ispravilo. Ključni pojmovi: ambiciozna, analitična, izražajna.

Rođeni u 2. dekadi (2.-12.9.): Moderni vladar ove dekade je Saturn, a on ti daje osjećaj za red, logiku i disciplinu; sve navedeno ti je veoma važno. Drevni vladar Venera dodaje talent za diplomaciju i odnose s javnošću. Dovedeš li svoj život u red, možeš uživati u popularnosti i uspjehu. Ove godine, otkrij što zaista trebaš u vezi i ocijeni je li to ono pravo. Ostani fokusirana na jedan zadatak, a tek tada obavljaj sljedeći. Ključne riječi: idealistična, pouzdana, sklona perfekcionizmu.

Rođeni u 3. dekadi (13.-22.9.): Moderni vladar ove dekade je Venera, a onaj drevni je Merkur. Tvoja velikodušna narav i uspješno pronalaženje pravog puta pomažu ti u svim područjima života. Znaš s ljudima, zbog čega možete uspjeti u zdravstvenim zanimanjima kao što su medicina, masaža, fizioterapija ili savjetovanje. Ključni pojmovi: spremna, privlačna, opažajna.

Pregled po planetama

Jupiter je na početku prognoze u Ovnu, tvojoj zoni upravljanja novčanim i materijalnim resursima i svemu što dijeliš s važnim partnerom. Jupiter je na početku ove prognoze retrogradan, pa ćeš morati dobro procijeniti sve obaveze koje moraš ispuniti i dobro upravljati svojim budžetom. Jupiter se vraća u Ribe (29.10.), što je tvoja zona partnerstva: sada procjenjuješ što te doista zadovoljava u najvažnijem odnosu, a možda je tema i novac koji može donijeti neka ograničenja. U studenom će ovaj sretni planet krenuti direktnim hodom i tada ćeš znati što doista želiš, pa brzo iskoristi taj period za više uživanja s najbližom osobom. Nakon 20.12., Jupiter ulazi u Ovna na godinu dana pa će ti donijeti bolje prilike za ispunjavanje ili rješavanje od obaveza, ali i bolji emocionalni i intimni život. Posebno dobra vijest je i da će od 16.5. boraviti i u tvojoj zoni putovanja, stranih zemalja, dugoročne vizije, pravnih poslova i izdavaštva, što je Jupiterovo prirodno astrološko polje.

Saturn je i dalje u Vodenjaku i tvojem polju rada, svakodnevnih obaveza i zdravlja. Na ovom mjestu, Saturn ti je donio dosta napornih zadataka i ograničenja, a nekima i probleme sa zdravljem (vjerojatnije nešto starijim osobama), pogotovo ako imaš kroničnih problema. Saturn uvijek traži disciplinu i red, pa je važno dobro se organizirati, te tako iskoristiti ovaj tranzit za svoju korist. Saturn je u prvih nekoliko mjeseci ove prognoze retrogradan pa stvara dodatne frustracije. Sljedeće godine (7.3.2023.), Saturn prelazi u tvoju zonu partnerstva te najvažnijih odnosa i veza. Ponekad se smatra da je to krizno razdoblje u vezi (npr. braku); Saturn kristalizira odnos i stvari se bolje vide. Nepremostivi problemi izlaze na površinu, pa oni odnosi koji ne stoje na dobrom temeljima zaista i mogu puknuti, ali to je zapravo pozitivno za osobni razvoj jer te ne koči na životnom putu. Isto tako, one dobre i čvrste veze prebrodit će svaki test i time će odnos postati čvršći i stabilniji.

Uran, Planet probuđenja, i dalje se kreće kroz Bika, tvoje polje putovanja, stranih zemalja, širenja horizonata i životne filozofije; ovdje ostaje sedam godina, a sada je na pola puta. Na ovom mjestu može donijeti iznenadne promjene na životnom putu. Uran zahtijeva čišćenje i razrješenje, pa može doći do naglih zaokreta. Ovaj planet uvijek donosi neočekivane promjene nabolje ili nagore, stoga je važno biti oprezan i ne ulaziti u veće rizike. Ne reagiraj nepromišljeno i budi spremna prihvatiti neizbježno. Pristupaj promjenama s mjerom, iako ćeš se ponekad morati snalaziti u trenu.

Neptun, planet duhovnosti, iluzije i razbijanja iluzija, i dalje se nalazi u Ribama (do 2025). Ovaj tranzit i dalje djeluje na maštovitost i idealizam, kao i na bogate snove, ali te ponekad može i zbunjivati. Neptun se nalazi u tvojoj zoni partnerstva i veza, a s obzirom da je tu bio i Jupiter, sasvim je moguće da si našla nekog s kim si ostvarila idealističku ili čak idiličnu ljubavnu vezu. Ipak, potrebno je zadržati zdravu dozu realizma u odnosu. Svoju idealističku stranu možeš pokazati u bliskom emocionalnom odnosu, no pazi da je i drug strana iskrena prema tebi. U 2023. ovdje će se pojaviti i Saturn koji će razbistriti situaciju pa ćeš znati na čemu si. Mogla bi iskusiti i pozitivnu i negativnu stranu ovog položaja Neptuna. Neki ljudi na koje nailaziš će te inspirirati, drugi te mogu zbuniti, prevariti ili razočarati. Ulazi li tranzitni Neptun u izazovne aspekte s bilo kojim od natalnih planeta, može doći do problema. Što god da se dogodi, moraš čvrsto ostati s nogama na zemlji.

Mars predstavlja energiju, akciju i hrabrost. Za vrijeme prolaska kroz tvoj horoskop, ovaj planet te potiče na aktivnost, suočavanje s problemima te upućuje da želje pretvoriš u stvarnost. U sljedećih godinu dana, tvoj vladar Mars putuje od Blizanca do Djevice, naglašavajući različita područja tvog života. Povećaj šanse za uspjeh poduzimajući odgovarajuće korake u vrijeme kad Mars podupire tvoje napore.


Od početka prognoze – 25.3.2023.: Dok je Mars u Blizancima, imaš puno energije i usmjeravaš je na napredak u karijeri i profesionalnim obavezama. Želiš svima pokazati za što si sposobna samostalnim radom. Ipak, vodi računa da je dosta planeta u retrogradnom hodu, pa trebaš imati više strpljenja. Osim toga, Mars također polako usporava i trebaš pozavršavati sve otvorene projekte. Marsov retrogradni hod će trajati od 30.10. do 12.1.2023.: u tom periodu nemoj poduzimati nikakve nove poslovne inicijative, jer su male šanse za uspjeh. Neki će imati i većih problema s poslom, a tržiš li zaposlenje, mogla bi se i načekati ili ono što ti se nudi neće baš zadovoljavati tvoje visoke kriterije. Frustracije mogu utjecati ne samo na tebe osobno, već i na situaciju u domu ili na bliski odnos. Nakon što Mars krene u direktni hod, obavi sve što je stajalo i čekalo bolja vremena.

26.3. – 19.5.: Sada Mars prolazi kroz znak Raka, a ti si posvećena društvenim aktivnostima: vrijeme je i za druženje s prijateljima i istomišljenicima. Naravno, istovremeno planiraš i ciljeve ili radiš na njihovom ostvarenju. Netko iz kruga poznanika mogao bi te privući.

20.5. – 9.7.: Mars u znaku Lava govori kako se aktivnosti odvijaju iza scene. Postoji opasnost od izlaska na površinu potisnutih frustracija ili nekontroliranih ispada. Učini sve što možeš kako bi se više opuštala i odmarala. Bilo bi dobro da sada malo usporiš ritam. Možeš koristiti i razne tehnike za opuštanje; molitva, meditacija, joga, inspirativno čitanje ili povlačenje ti u tome mogu pomoć. Odbaci stare terete iz podsvijesti, pa ćeš tako rasterećena lakše ostvariti psihički mir. Imaš li želju za ulaskom u tajnu vezu ili nezakonite aktivnosti, postoji vjerojatnost da ćeš biti otkrivena.

10.7. – do kraja prognoze: Mars prolazi kroz tvoju Djevicu, čime ti diže razinu energije, samopouzdanje pa si spremna na nove početke. Promoviraj svoje sposobnosti ili interese, obavljaj privatne poslove ili ostvari ciljeve u samostalnom radu. Sada možeš promijeniti modni izričaj ili poboljšati svoju sliku u javnosti na neki drugi način, te pristupit novim ljudima ili aktivnostima na drugačiji način. Aktivna si fizički, mentalno, duhovno ili emocionalno. Osobe koje srećeš prvi put vide te kao uzbudljivu, energičnu, napornu, aktivnu, seksi ili agresivnu osobu, ovisno o tvom ponašanju i pristupu. Izbjegavaj sve što izaziva glavobolju, imaš li takvih problema. U vezi će biti problema, stoga drži reakcije pod kontrolom.

Svi planeti, osim Sunca i Mjeseca, u određenim periodima naizgled zastaju i kreću prividno unatrag (gledano sa Zemlje), što nazivamo retrogradnim hodom. Tada u projektima ili odnosima može doći do zastoja. Pojavljuju se teškoće i zakašnjenja. Stvari se opet pokreću nakon što planet krene u direktni hod. Ove periode možeš iskoristiti za odmor, analizu posla, promišljanje o važnim pitanjima, pripremu za buduće poslove ili skupljanje snage za dane ispred vas. Pokazalo se kako retrogradni periodi Merkura ukazuju na više problema u svakodnevnom životu od ostalih planeta.

Merkur će u sljedećih godinu dana imati tri retrogradna perioda: od 9. do 30.9. 2022., od 29.12. do 18.1. 2023., te od 21.4. do 14.5. Ova razdoblja vrijede za sve znakove, a karakteriziraju ih problemi i poremećaji u komunikacijama, kao i odgode i promjene planova putovanja. Također, uputno je izbjegavati nabavu razne tehničke opreme. U ovim je periodima povećana opasnost gubitka podataka i problema s računalima i elektronikom. Nastoj biti jasna kad govoriš ili pišeš, kako bi smanjila mogućnost nesporazuma u ovim periodima. Ne planiraj potpisivanje ugovora ili važnih dokumenata; u suprotnom, vrlo vjerojatno će kasnije doći do problema, nesuglasica ili odgoda.

Eklipse (pomrčine): Eklipse naglašavaju sferu života koja je naročito važna u vrijeme njenog događanja i još 6-12 mjeseci nakon nje. Njen učinak je najjači u vrijeme kad se dešava; zatim joj utjecaj slabi sve dok ne dođe do sljedeće eklipse iste vrste. Pojavit će se četiri eklipse u idućih godinu dana, a uglavnom se odnose na tvoje komunikacije, razmišljanja, ideje, strane zemlje i životnu viziju. Prva je Sunčeva pomrčina u Škorpionu koja se pojavljuje 25.10., a govori o važnoj temi koja se pojavljuje u intelektualnom radu (npr. pisanju), stavovima i sl. Potpuna Mjesečeva pomrčina se pojavljuje u Biku (8.11.), a pitanje zaokreta na životnom putu ili nečeg u vezi inozemstva ili izdavaštva traži tvoju odluku. Sljedeća je Sunčeva pomrčina na zadnjem stupnju Ovna (20.4.2023.), a u glavni fokus stavlja tvoje financijske obveze ili nešto u vezi dijeljenih resursa ili financija; može imati i veze s nasljedstvom. Konačno, Mjesečeva pomrčina u Škorpionu (5.5.) opet traži odluku u vezi komunikacija ili stavova.

Prognoze za ljubav, novac i posao te zdravlje potraži na sljedećoj stranici.

Ljubav i odnosi

Osoba koja namjerava osvojiti tvoje srce i zadržati te mora poštovati tvoje principe, biti odan i znati podnositi tvoju kritičnost. Iako neki misle da su Djevice hladne, potrebna ti je strast na koju ćeš znati odgovoriti. Na početku prognoze, planet ljubavi Venera se nalazi u Lavu, što je tvoja zona skrivenog i tajni: uživaš u opuštanju nasamo i posvećuješ se njegovanju svog duha, tijela i uma, a s dragim uživaš daleko od tuđih očiju. Možda se upuštaš u tajnu vezu ili barem razmišljaš o nekom iz prošlosti. Boravak ljupke Venere u tvom znaku (5.-28.9) otkriva sav tvoj šarm i privlačnost, dok zavodnički sjajiš! Ovo je sjajan period za kupnju nove odjeće ili tretman uljepšavanja. Od 23.10. do 15.11., Venera je u Škorpionu, pa si u kontaktima veoma ugodna i šarmantna, a tako možeš upoznati i nekog zanimljivog. Odlično se osjećaš u krugu obitelji kod kuće (16.11.-8.12.), što je dobra prilika za dekoraciju doma i primanje gostiju. Najljepše emocije Venera izaziva u astrološkom polju istinske ljubavi (9.12.-3.1.2023.), kad možeš naći posebnu osobu ili još više uživati u sadašnjoj ljubavnoj vezi! Dok je Venera u Vodenjaku (4.-26.1.), može te privući netko koga upoznaješ preko radnog mjesta. Boravak planeta ljubavi u zoni partnerstva uvijek je poseban događaj (27.1.-20.2): tvoj interes za bliska druženja je sada još veći pa trebaš više izlaziti s partnerom ili biti otvorena za nalaženje nekog novog, ako si slobodna. Strastvene vibracije zaslađuju intimne odnose (21.2.-16.3.) dok Venera prolazi Ovnom, dok su ti stranci, osobe drugačijeg kulturnog porijekla ili one iz obrazovanja posebno privlačne od 17.3. do 11.4. Osobe na važnim položajima ili od autoriteta privlače tvoje zanimanje (12.4.-7.5.). Netko iz kruga poznanika možda ima na umu nešto više (8.5.-5.6.) ili ćeš pri izlascima naići na nekog tko će te zainteresirati. Nakon toga Venera ulazi u tvoju zonu skrivenog (6.6.-22.7.), pa te privlači ulazak u tajni odnos. Od 6.6. do 9.10. Venera ponovo boravi u tvom znaku: blještiš i odašilješ seksi vibracije, a svjetla ljubavi su usmjerena na tebe. Od 23.7. je retrogradna u tvom znaku, pa ćeš propitivati osobne ljubavne želje i analizirat ćeš što te stvarno ispunjava u ljubavi. Ovo nije vrijeme za početak nove veze ili stupanje u brak. Bit ćeš malo povučena i distancirana, ali važno je ne donositi važne odluke prije nego što Venera krene u direktni hod. Tada ćeš znati odgovara li ti sadašnja veza ili što želiš od nekog novog (ako si slobodna).

Novac i posao

Eterični Neptun i dalje povremeno stvara konfuziju u tvojoj najvažnijoj vezi ili si previše idealistična, pa moraš paziti da ne pretjeraš s maštarijama i nerealnim očekivanjima. Jupiter će ti pomoći u procjenjivanju onoga što sada imaš od glavnog odnosa od 29.10. do 20.12. pa ćeš znati na čemu si. Naravno, ovaj odnos može biti i poslovni, stoga pazi da ne budeš žrtva prevare. Godišnji financijski ciklus ti počinje 22.9., kad Sunce uđe u znak Vage, a tada je vrijeme za organiziranje računa i planiranje godišnjeg budžeta. Kako je i Venera u istom znaku (29.9.-22.10.), možeš ostvariti neki bonus, dobiti sitne poklone ili se prepustiti šopingu. Novac možeš zaraditi radom od kuće (23.10.-15.11.). Dobre međuljudske odnose i odličnu atmosferu na radno mjesto Venera donosi u razdoblju 4.-26.1.; kolege i šefovi su ti naklonjeni, pa iskoristi podršku na najbolji način. Uvijek prati financijske aktivnosti poslovnog ili privatnog partnera, a naročito u tri tjedna nakon 18.3., jer tada Merkur posjećuje tvoj sektor dijeljenih (zajedničkih) financija. Napredovati u svojoj profesiji možeš između 22.5. i 22.6., jer tada Sunce u Blizancima podupire svaki tvoj napor; fokusiraj se na uspješno dovršavanje poslova koji pokazuju tvoje jedinstvene sposobnosti.

Zdravlje

Teški Pluton će se sljedeće godine kretati na granici između Jarca i Vodenjaka, a ovaj drugi znak predstavlja tvoje polje zdravlja. Moraš jako dobro održavati svoje tijelo i voditi zdrav život. Saturn je u tom polju već dvije godine pa si vjerojatno već osjetila kako naporni radni zadaci i obaveze djeluju na tvoje fizičko stanje. U ožujku 2023. napušta tu zonu i svoj pomalo naporan utjecaj donosi u partnerske odnose. Marsov boravak u Lavu (20.5.-9.7. 2023.) djeluje uznemiravajuće na tvoju podsvijest pa se moraš čuvati provala frustracija. Trebaš umjereno vježbati, zdravo se hraniti, osigurati sebi puno sna i odmarati se, kao i miran dom gdje se osjećaš ugodno i sigurno. Nemoj pretjerivati ni s kojom aktivnošću, a to uključuje i rad.

Mjesečne prognozeRUJAN – Merkurova prisutnost u Vagi traži od tebe pažljivu analizu prihoda i troškova. Venera se nalazi u Djevici (od 4.), zbog čega sjajiš zavodljivim šarmom. Pun Mjesec (10.), stavlja u prvi plan važan partnerski odnos, a tvoj dragi traži više tvoje pažnje, jer si u prethodna dva tjedna ti bila u prvom planu. Merkur je od istog dana retrogradan, a već znaš čega se trebaš čuvati: nesporazumi, krivi dogovori, nepažljivo izrečene riječi, problemi s tehnologijom; ako možeš, ne potpisuj važne dokumente i ne kupuj tehničku robu u sljedeća tri tjedna. S obzirom da se vraća u zonu novca i prihoda (23.), isti savjet sad vrijedi za pažljivije postupanje s financijama; ne ulazi u nepotrebne troškove. Čak šest planeta je retrogradno: trebaš pokazati posebnu strpljivost zbog ograničenja i usporavanja aktivnosti. Ulazak Sunca u Vagu (22.) dodatno naglašava važnost upravljanja novcem, a sada je dobro vrijeme za planiranje godišnjeg budžeta. Mladi Mjesec (25.) označava novi ciklus u tim temama.

LISTOPAD – Šest planeta je retrogradno, a to usporavanje zbivanja kod svih izaziva frustracije, no već se 2. Merkur vraća u direktni hod. Venera je u zoni novca i svojoj Vagi, pa možeš pa bolje gospodariš svojim prihodima, a i neki bonus je moguć! Prihod od rada se poboljšava, iako postoje sitne napetosti. Pun Mjesec (10.) stavlja fokus na temu neke financijske obaveze. Nakon što Sunce, zajedno sa seksi Venerom, uđe u Škorpiona (23.), fokus se prebacuje na komunikacije: ugodna si i šarmantna u razgovorima i nastupima. Jupiter se u retrogradnom hodu vratio u Ribe, zbog čega moraš analizirati ono što dobivaš u glavnoj vezi. Ta tema je povezana s Mladim Mjesecom, koja je istovremeno i pomrčina Sunca (25.): tvoje razmišljanje i stavovi, bit će u žiži zbivanja u idućih šest mjeseci; planetarni aspekti uključuju i Veneru, pa bi sve moglo izaći na dobro, iako ne savršeno. Pripazi na ostvarenje svojih ciljeva, ali i na odnose s prijateljima. Saturn kreće u direktni hod nakon 23., čime postupno situacija na radnom mjestu postaje lakša i sada ćeš imati manje ograničenja.

STUDENI – Prvih desetak dana i dalje su u fokusu teme komunikacija, razgovora, intelektualnog rada, ideja i kraćih putovanja, no bitno je uspostaviti i emocionalni mir, što sad i nije lako. Mars kreće u retrogradni hod (30.10.), pa je veoma važno zadržati strpljivost zbog nedostatka napretka u ostvarivanju poslovnih ambicija; u sljedeća dva i pol mjeseca ne pokreći nove inicijative. Bit ćeš frustrirana: ovo nije vrijeme za traženje boljeg pozicije na poslu, a ako ga tražiš, očekuj da ćeš naići na mnoga zatvorena vrata ili neodgovarajuće ponude. Pun Mjesec (8.) posebno je napet i nezgodan: povezana polja su ona komunikacija i dugoročnih planova ili pravnih poslova, a prisutne su i velike obaveze. Ovo je istovremeno i pomrčina Mjeseca, pa je njen značaj veći i proteže se na šest mjeseci od pojave, a u glavnom fokusu je možda i promjena životne vizije, neki pravni spor, možda zbog problema na radnom mjestu, a sve dolazi sasvim iznenada; zadrži mir i pripremi se na svaki ishod. Od 15. do 18. pokazuje se da tvoji napori donose rješenja, iako retrogradni Mars i dalje stvara neke teškoće u poslovnim planovima. Venera ulazi u Strijelca (16.) i donosi vedrinu u kućno okružje i među odnose s najbližima. Dan kasnije tu je i Merkur, koji pokreće puno ugodnih razgovora. Nakon što im se pridruži i Sunce (21.), potpuno se okrećeš temama privatnih poslova, druženja s obitelji i uređivanju doma.

PROSINAC – Prvih tjedan dana uživaš kod kuće sa svojima i općenito se najbolje osjećaš u svom gnijezdu. Venera dolazi u Jarca (11. ) i tvoju zonu istinske ljubavi, zabave i kreativnosti, pa te obuzimaju najljepše emocije; ovo je prilika za uživanje s dragom osobom ili nalaženje nekoga tko ti odgovara. Pun Mjesec (8.) u spoju je s retrogradnim Marsom: do kulminacije dolazi neko pitanje posla (možda neki projekt), iako ti se sada, u ovom prazničnom mjesecu baš i ne radi. Merkur je u Jarcu, pa planiraš kreativne projekte ili razgovaraš s dragim (ili novim interesentima?). Oko 21., sjajni planetarni aspekti govore o ljubavnom zadovoljstvu ili kreativnom uspjehu što osjećaš i u poslu. Taj dan i Sunce ulazi u Jarca, pa se potpuno okrećeš ljubavi i kreativnosti! Jupiter prelazi u Ovna (20.) na godinu dana i svojim ekspanzivnim utjecajem omogućit će ti poboljšanje financijskih poslova i obaveza. Iskoristi sjajan utjecaj ovog dobroćudnog planeta.

SIJEČANJ 2023. – Novu godinu započinješ u pozitivnom ozračju, a ljubav, kreativnost i dugoročni planovi (ili putovanje) su ti odlično aspektirani. Za Punog Mjeseca (6.), trebaš riješiti neki važan plan ili prijatelj treba tvoju pažnju. Venera je u Vodenjaku (4.-26.1.), pa su odnosi na poslu odlični, a šefovi su ti naklonjeni Upravo o tome govori aspekt Venere i Marsa (8.), kad možeš ostvariti neke važne poslovne planove. Kreni s ostvarenjem ciljeva, na što si čekala dva i pol mjeseca, nakon što Mars završi retrogradni hod (12.) u zoni karijere i profesionalnih aktivnosti. Sunce ulazi u Vodenjaka (20.), stoga se potpuno okrećeš radnim zadacima, a najbolje vrijeme za to je Mladi Mjesec (22.). Venera u suradnji sa Saturnom govori o stabilnim temeljima na radnom mjestu. Snažan aspekt Sunca i Marsa (30.) podržava timski rad i sad pokaži sve svoje sposobnosti jer si na to dugo čekala. Venera je u Ribama (od 27.), a zona partnerstva je jedan od njenih najboljih položaja pa ćeš uživati u najvažnijoj vezi. Sada možete više izlaziti ili ti je to prilika, ako si slobodna, za upoznavanje nekog tko ti izuzetno odgovara.

VELJAČA – Tvoje psihološke potrebe su u prvom planu za vrijeme Punog Mjeseca u Lavu (6.), nakon što si se u prethodna dva tjedna dosta "potrošila" na poslu. Oko 4., može biti pritisaka u kreativnom projektu, ali ti podršku daju Sunce i Mars, pa opet možeš pokazati svoje sposobnosti u ostvarenju zacrtanog. Sunce prelazi u Ribe i sad se posvećuješ najvažnijim odnosima svih vrsta. Mladi Mjesec (20.) označava početak novog ciklusa u partnerstvu. Venera se pridružuje Jupiteru u Ovnu, čime zaslađuje intimne odnose ili donosi neku korist u financijskim poslovima. U prilici si riješiti se određene obaveze ili primaš dobre vijesti u vezi zajedničkih resursa. Emocionalni život je izrazito zadovoljavajući!

OŽUJAK – Prvi dan ožujka označava fantastičan spoj Venere i Jupitera u Ovnu, stoga uživaj u emocionalnoj sreći, optimizmu, sjajnim intimnim odnosima ili možda odličnom razvoju događaja u vezi dijeljenih financija! Merkur ulazi u Ribe (3.), pa vodiš puno razgovora s partnerom. Pun Mjesec (7.) skreće pažnju na tvoje potrebe i želiš da to tvoj dragi primijeti. Isti dan i Saturn ulazi u tvoju zonu partnerstva, zbog čega veza postaje ozbiljnija. Naravno, za one koji su već u takvom odnosu, nastupa doba kad će sve postati jasnije, pa i eventualni problemi. U sljedeće dvije i pol godine one čvrste veze će preživjeti sve izazove, a one na slabim temeljima odlaze u zaborav, čime ti se otvara put za nešto bolje! U danima oko 15., baš te konfuzija i nedostatak racionalnog promišljanja mogu navesti na donošenje pogrešne odluke, stoga djeluj samo na osnovi provjerenih informacija. Sunce ulazi u Ovna (21.), pa se posvećuješ dijeljenim resursima; tu je i Merkur, koji pomaže u novčanom planiranju. Mladi Mjesec (21.) je najbolji dan za početak novog ciklusa u tim temama.

TRAVANJ –Spoj Venere i Urana u Biku (1.) može donijeti neku iznenadnu dobru vijest u vezi inozemstva, putovanja, pravnih tema ili izdavaštva; može biti i riječi o neočekivanom upoznavanju uzbudljive osobe! Marsov ulazak u Raka i aspekt sa Saturnom govori kako napornim radom i dobro usmjerenom energijom ostvaruješ svoje ciljeve. Merkur dolazi u Bika pa je moguće i neko putovanje. Pun Mjesec (6.) te upućuje na rješavanje jednog troška. Nakon što Sunce uđe u Bika (20.), potpuno se okrećeš dugoročnim planovima, poslovima s inozemstvom ili u izdavaštvu. Moraš znati da je Merkur retrogradan, pa dobro provjeri sve aranžmane prije odlaska na put, jer ovo i nije najbolje vrijeme za takve aktivnosti - čuvaj dokumente! Plutonov ulazak u zonu rada (i zdravlja) važan je događaj jer ovaj planet mijenja znak nakon jako puno godina: ovdje može označavati kraj ciklusa na ovom radnom mjestu ili promjenu zanimanja; također, trebaš posvetiti puno pažnje svom zdravlju.

SVIBANJ –Nakon što uđe u Raka (8.), Venera ti omogućava veselo druženje s prijateljima pri izlascima, a tom prilikom možeš privući i nekog veoma privlačnog. Neka vijest traži tvoju pažnju u vrijeme Punog Mjeseca (5.) ili iznenada moraš ići na kraći put. Jupiterov ulazak u zonu putovanja, dugoročne životne vizije i višeg obrazovanja (16.), pruža ti prilike za širenje horizonata ili možda dovršetak akademske naobrazbe. Za Mladog Mjeseca (19.), započinješ novi ciklus u tim temama. Nakon što Sunce uđe u Blizance (21.), okrećeš se profesionalnim aktivnostima. Tih dana ambicija ti je veoma jaka, ali iz tebe izvire nervozna energija iz podsvijesti, te može doći do nesuglasica na radnom mjestu ili je riječ o velikim obavezama.

LIPANJ – Prvi dani upozoravaju na probleme zbog tvojeg smjera u dugoročnim planovima. Neki poslovni ciljevi ovise o važnim partnerskim odnosima, a sad su okolnosti malo nezgodne. Spoj Merkura i Urana (4.) donosi neočekivanu mogućnost putovanja. Tema obitelji ili doma dolazi do kulminacije u vrijeme Punog Mjeseca (4.). Od 5. je Venera u zoni skrivenog pa se posvećuješ svojim potrebama nasamo ili si se upustila u neku tajnu vezu; možda samo uživaš s dragom osobom daleko od tuđih pogleda. Mladi Mjesec (17.) donosi početak novog poslovnog ciklusa. Nakon što Sunce uđe u Raka, više izlaziš i družiš se s prijateljima i radiš na ostvarenju ciljeva, iako te Mars u Lavu i dalje drži psihološki nemirnom. Zato, nađi dovoljno vremena za odmor i opuštanje.

SRPANJ – Do odličnog rješenja možeš doći i ostvariti važan cilj uz pomoć važnog partnera (1.). Pun Mjesec (3.) dovodi do kulminacije kreativni projekt ili trebaš riješiti nešto u ljubavnom odnosu; možda dragi želi više tvog vremena, nakon što si se u prethodna dva tjedna uglavnom posvećivala prijateljima. Zahvaljujući Marsu i Veneri u Lavu, možete se prepustiti seksualnim užicima nasamo, iza zatvorenih vrata. Srećonoša Jupiter ti pomaže u obrazovanju ili nečemu vezanim uz strane zemlje ili izdavaštvo. Mars prelazi u Djevicu (10.) pa si puna energije i veoma aktivna u nastupima; pokreni nove inicijative. Mladi Mjesec (17.), označava početak novog plana. Od 11., Merkur je u Lavu pa sada nasamo razmišljaš i analiziraš prethodne poteze i odluke. Kad mu se pridruži i Sunce (23.), vrijeme je za malo povlačenja kako bi radila iza scene i napravila reviziju svega učinjenog u prethodnih godinu dana. Venera postaje retrogradna u Lavu (23.) pa ćeš možda razmišljati o nekoj ljubavi iz prošlosti, naročito ako si sama: vjerojatno ti ta osoba nedostaje. Sada nije vrijeme za početak nove veze. Također, nije dobro vrijeme ni za vjenčanja ili zaruke.

KOLOVOZ – Zbog Merkura u Djevici logično je da sada najviše razmišljaš o sebi i svojim potezima. Pun Mjesec (1.) traži posvećivanje pažnje važnom radnom pitanju, a možda trebaš otići i doktoru zbog nekog zdravstvenog problema. Neki razgovori sa partnerom baš i ne idu najbolje jer se druga strana postavlja dosta tvrdo. S obzirom da se Pluton vratio u zonu ljubavi, očito imate neriješenih pitanja. Venera je retrogradna cijeli ovaj mjesec pa je moguće da je riječ o bivšoj vezi, koja ti je i dalje u mislima. Posebno bi ti 13. mogao biti pun sjete. Zato iskoristi Mladi Mjesec (16.) i izbaci iz glave sve što te opterećuje. Sunce ulazi u tvoj znak (23.) i sad si opet puna energije, iako Merkur u tvom znaku kreće u retrogradni hod isti dan. Nije baš najbolji početak rođendanskog mjeseca, jer ćeš biti neodlučna; nemoj sad donositi važne osobne odluke, dok nemaš sve podatke u rukama. U partnerskim odnosima moraš paziti da uvijek znaš cijelu istinu i nemoj gubiti kontrolu nad reakcijama. Mars ulazi u zonu novca (28.), stoga pazi na troškove. Mjesec završava s još jednim Punim Mjesecom (30.) i emocionalnim teretom u vezi. Svojim velikim znanjem možeš prijeći preko svake prepreke i nastaviti svoj rast. Na tvom životnom putu ti pomaže sretni Jupiter, stoga uvijek zadrži pozitivno razmišljanje!

Venera ulazi u Lava (11.), pa si odlično raspoložena, puna vedrine, ali i zavodljivih vibracija! Sada možeš kupiti novu odjeću (na popustu!) ili si priuštiti kozmetički tretman. Pun Mjesec u Vodenjaku (12.) kritično naglašava neki problem koji imaš u partnerskom odnosu; nastoj sve riješiti mirno. Mars je od 20. u Blizancima, zbog čega si snažno okrenuta postizanju ciljeva ili više izlaziš i družiš se s dragim prijateljima. Nakon 22., Sunce je u Djevici i sada je novac u prvom planu: ovo je vrijeme za planiranje godišnjeg budžeta. Mladi Mjesec (27.) označava početak novog ciklusa u tim temama; vjerojatno ćeš ustanoviti da neki plan zahtijeva više sredstava nego što možeš odvojiti.