Citati Marilyn Monroe koji nam i sad dobro dođu: 'Da sam poštovala sva pravila, nikada nigdje ne bih stigla'

Iako je od njezine smrti prošlo više od 50 godina, Marilyn ne prestaje biti inspiracija ženama diljem svijeta

Citati Marilyn Monroe koji nam i sad dobro dođu: 'Da sam poštovala sva pravila, nikada nigdje ne bih stigla'

Marilyn Monroe bila je jedna od najpoznatijih američkih glumca i pjevačica, a u javnosti je ostala zapamćena po svojoj osebujnoj ljepoti, ali i brojnim ljubavnim aferama.

Bila je vrlo duhovita i predstavljala je modnu i kulturnu ikonu, no tijekom svog kratkog života često se suočavala s usponima, razočaranjima i depresijom. Njezina je smrt i danas ostala predmet raznih nagađanja i teorija zavjere.


Iako je od njezine smrti prošlo više od 50 godina, Marilyn ne prestaje biti inspiracija ženama diljem svijeta – svojim stilom odijevanja, ljepotom, ali i stavovima prema životu.


Karizmatičnu plavušu osim po ljepoti pamtimo i po brojnim mudrim izrekama i rečenicama koje i danas volimo koristiti, a nama ženama mogu poslužiti u svakodnevnim situacijama. Marilyn je bila elegantna, mudra i duhovita, a neke od njezinih najpoznatijih izreka i citata izdvojile smo u nastavku.

  Svi trebamo početi živjeti prije nego što ostarimo. Strah je glup kao i kajanje.
  Da sam poštovala sva pravila, nikada nigdje ne bih stigla.   Ne smeta mi što me smatraju glupom jer ja znam da to nisam.   Uvijek budi svoja i zadrži individualnost. Slušaj najdublje dijelove same sebe.   Uvijek vjeruj u sebe. Jer ako ti nećeš, tko drugi hoće?   Svim malim djevojčicama treba govoriti da su lijepe, čak i kad to nisu.
  Ne smeta mi što živim u muškom svijetu, sve dok u njemu mogu biti žena.   Najljepša stvar za mene je spavanje, jer onda barem mogu sanjati.
  Psi me nikada nisu ugrizli, ali ljudi jesu.
  Postojala je djevojka koja je znala kako da bude sretna čak i onda kada je bila tužna. A to je važno, znate?

Foto: Instagram


Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.