Play logo

Cest is d Best

Nemojte propustiti ovogodišnji ulični festival u Zagrebu

Cest is d Best
Play logo

Ove će godine po jedanaesti put ulice grada Zagreba oživjeti uz sada već tradicionalni ulični festival Cest is d'Best u organizaciji Kraljeva ulice. Moto ovogodišnjeg festivala je: “I vi ste festival”, a cilj je čim više uključiti i animirati publiku. Možete vidjeti sve od glazbe, plesa, kazališta, sporta, performansi, likovnih instalacija i nagradnih igara, a naravno i priključiti se u neke od programa.

Play logo

Na festivalu prisustvuje preko 400 izvođača sa iz Italije, Velike Britanije, Argentine, SAD-a, Austrije, Mađarske, Brazila, Australije, Kanade, Slovenije, Srbije, Španjolske i naravno Hrvatske. Postavljeno je čak 6 pozornica, na Cvjetnom, kod Charliea, na Zrinjevcu, na Jelačić placu, u Tkalčićevoj kod Maloga Mede i na Strossu gdje se nalazi festivalski klub.

Neki od izvođača su The Pitts iz Australije, poznati pisac Enes Kišević koji će održati večer poezije, odlični soul glazbenici Oto Pestner i New Swing Quartet, možete vidjeti narodni irski ples u izvedbi Irish Maiden, brazilski ples uz Capoeiru Amazonas,  predstavu Pale sam na svijetu u izvedbi Tigar teatra iz Italije. Za najmlađe su pripremljene likovne radionice, a vi možete sudjelovati u jazz radionicama na Zrinjevcu, te uživati u kinu pod zvijezdama, naravno besplatno. A to sve je samo današnji program!

Od ostalog izdvajamo utrku smetlara, u kojoj su glavne zvijezde gradski čistači ulica sa svojim trokolicama. Utrka će se održati u petak u 17,15 u Masarykovoj ulici, na potezu od Gundulićeve do Preradovićeve ulice. Na špici ćete moći sresti i Bobija i Rudija, poznate likove iz viceva, koje su utjelovili Davor Dretar- Drele i Vid Balog. U petak će nastupiti Jelena Radan sa fado glazbom. U subotu će vas zabavljati dječji zborovi Zagrebački mališani i K.I.D.Z., a u 18 h na pozornici kod Charliea nastupit će  i grupa Meritas.

Play logo

Svakodnevna događanja započinju oko 11 sati i traju sve do 1 sat u noći. Ukupno će biti preko 300 sati programa u 7 dana.

Svatko može pronaći nešto za svoj ukus,  pa dođite i sudjelujte u ovom prekrasnom uličnom festivalu. Festival se održava od 11-17.6. a izuzetno bogat program možete vidjeti ovdje: www.kraljeviulice.com/CestIsDBest.aspx?id=134

Na žalost, već prvi dan se dogodio incident – u noći s nedjelje na ponedjeljak spaljen je “Piramidalni dinamizator”, kako su svoj rad nazvale umjetnice Ika Peraić i Tajana Šiždrak. Radi se o gotovo 4 metra visokoj žutoj piramidi od platna i metala koja je u unutrašnjosti imala ljuljačku na kojoj su se mogli građani odmoriti. Osim ove, postavljeno je još 5 instalacija po gradu, za koje se nadamo da će ostati čitave do kraja festivala.

Play logo
Play logo