Zapečeni rigatoni sa špinatom i sirem

Zapečeni rigatoni sa špinatom i sirem

Sastojci

0 kom 500 g rigatoni tjestenine
0 kom ulje
0 kom 300 g smrznutog špinata, odmrznutog i ocijeđenog
0 kom 400 g svježeg kravljeg sira
0 kom 30 g naribanog parmezana
0 kom 1/2 žličice muškatnog oraščića
0 kom sol i papar
0 kom 175 g naribane goude

Priprema

01.

Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva.

02.

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.

03.

U blenderu pomiješajte špinat, kravlji sir, pola parmezana, muškatni oraščić, sol i papar te pola goude.

04.

Tjesteninu prebacite u vatrostalnu posudu za pećnicu te prelijte sa malo ulja. Dodajte špinat i ostale sastojke, te posipajte sa preostalim parmezanom i goudom.

05.

Pecite 15-20 minuta.

žena.hr
17.1.2008.