Na maslinovom ulju popržiti na kockice narezane paprike,dodati sitno nasjeckanu malu glavicu luka i češanj češnjaka.Kad se lagano poprže zaliti sa šalšom(a može i pelatima),prokuhati,posoliti,popapriti.
Sastojci
0 kom -3-4 patliđana
0 kom -šalša
0 kom -3-4 crvene paprike
0 kom -luk
0 kom -češnjak
0 kom -maslinovo ulje
0 kom -sir feta ili neki sličan,može i svježi
0 kom -parmezan
0 kom -bosiljak
0 kom -sol,papar,vegeta
Priprema
01.
02.
Patliđane(neoguljene),narezati na ploške debljine 1 cm,namazati sa maslacom te popržiti s obje strane na suhoj tavi.
03.
Nakon toga slažemou tepsiju.Prvo namažemo šalšom i malo ulja maslinovog.Posložimo patliđane,na njih stavimo na fete narezan sir,natrgane listiće bosiljka,prelijemo sa malo umaka od paprike,te posipamo parmezanom.To ponovimo za još jedan red.Prelijemo maslinovim uljem i zapečemo u pećnici.
04.
Dobar tek!