Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.
Sastojci
0 kom 250 g tjestenine po želji
0 kom ulje
0 kom 30 g brašna
0 kom 400 ml mlijeka
0 kom 100 g naribanog parmezana
0 kom 1 luk, sitno nasjeckan
0 kom 250 g shiitake gljiva, sitnije narezanih
0 kom 100 g šampinjona, narezanih na ploške
0 kom timijan
0 kom sol
0 kom papar
0 kom 3 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
0 kom 1 žlica šerija
Priprema
01.
02.
U međuvremenu u tavi pržite luk 3 minute. Dodajte gljive, malo timijana, sol, papar i češnjak te pržite 6-7 minuta. Dodajte šeri te držite na vatri još 1 minutu.
03.
U većoj posudi za umak pomiješajte brašno i mlijeko na srednje jakoj vatri. Pričekajte da se malo zgusne te maknite sa vatre. Dodajte pola sira i pomiješajte tako da se sir otopi. Dodajte gljive i tjesteninu te dobro promiješajte.
04.
Prebacite u vatrostalnu posudu za pećnicu koju ste prije malo namastili. Posipajte sa preostalim sirem.
05.
Pecite 30 minuta na 190 stupnjeva.