Začinite odreske solju i paprom.
Sastojci
0 kom 2 svinjska odreska
0 kom sol
0 kom 1 žlica meda
0 kom 1 sitno nasjeckani režanj češnjaka
0 kom 1,5 šalica kuhane riže
0 kom 1 sitno narezani mladi luk
0 kom papar
0 kom ulje
0 kom 1 žlica limunovog soka
0 kom đumbir
0 kom 1 luk, sitno nasjeckan
0 kom curry
0 kom 200 ml kokošjeg temeljca
0 kom 3-4 sušene marelice, sitno narezane
Priprema
01.
02.
U tavi zagrijte ulje te pržite meso oko 3-4 minute sa svake strane. Maknite iz tave.
03.
U manjoj posudi pomiješajte limunov sok i malo đumbira te umočite meso.
04.
U tavi zagrijte još malo ulja te kratko pržite luk posipan curryem. Dodajte meso sa limunovim sokom, temeljac, marelice, med i češnjak. Nakon što sve zavrije, prekrijte tavu te pirjajte na laganoj vatri 10-15 minuta.
05.
Poslužite sa kuhanom rižom te posipajte sa mladim lukom.