Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.
Sastojci
0 kom 1 manji luk, sitno nasjeckan
0 kom 200 g dimljene kobasice, narezane na manje komade
0 kom krušne mrvice
0 kom peršin
0 kom 1 režanj češnjaka, sitno nasjeckan
0 kom 200 ml kokošjeg temeljca
0 kom 1 žlica smeđeg šećera
0 kom 1 žlica pasirane rajčice
0 kom timijan
0 kom papar
0 kom 1 veća limenka bijelog graha, opranog i ocijeđenog
0 kom 1 lovorov list
Priprema
01.
02.
Zagrijte malo ulja u većoj tavi. 5 minuta pržite luk i kobasice. Dodajte češnjak i pržite još 2 minute.
03.
Dodajte temeljac, šećer, rajčicu, timijan, papar, grah i lovorov list. Zavrijte, a zatim smanjite vatru, prekrijte i pirjajte 5 minuta.
04.
Prebacite sve u vatrostalnu posudu za pećnicu i po želji posipajte sa malo krušnih mrvica. Stavite u pećnicu na 15 minuta.
05.
Uklonite lovorov list te posipajte peršinom.