Umočite vrganje u toplu vodu i ostavite da odstoje 1 sat.
Sastojci
0 kom 30 g vrganja
0 kom ulje
0 kom 1 žlica balsamico octa
0 kom peršin
0 kom 3-4 režnja češnjaka, sitno nasjeckanog
0 kom 2 mlada luka, sitno narezana
0 kom 1 šalica riže
0 kom 100 g shiitake gljiva, sitno narezanih
0 kom 150 g šampinjona, sitno narezanih
0 kom 800 ml kokošjeg temeljca
0 kom naribani parmezan
Priprema
01.
02.
U većoj tavi zagrijte ulje. Pržite luk, češnjak i peršin 4-5 minuta uz miješanje.
03.
Dodajte rižu i držite kratko na vatri uz stalno miješanje. Dodajte sve gljive te pržite 3 minute uz stalno miješanje.
04.
Smanjite vatru te dodajte 200 ml temeljca. Držite na vatri uz miješanje dok se temeljac ne upije. Postepeno dolijevajte ostatak temeljca.
05.
Prije posluživanja umiješajte parmezan i malo octa.