U zdjelici zagrijte temeljac i vodu i držite na laganoj vatri.
Sastojci
0 kom 800 ml goveđeg temeljca
0 kom 100 ml vode
0 kom malo naribanog Romano sira
0 kom ulje
0 kom 1 veći luk, sitno nasjeckan
0 kom 2 žličice šećera
0 kom 250 g suhe kobasice, narezane na manje komadiće
0 kom 2 mlada luka, sitno narezana
0 kom 1 šalica riže
0 kom 75 ml bijelog vina
0 kom 50 g listova rikule
Priprema
01.
02.
U loncu za umak zagrijte malo ulja. Dodajte luk i šećer te pržite 5-6 minuta. Prebacite u manju posudicu.
03.
U lonac dodajte kobasice i pržite ih 4-5 minuta. Dodajte mladi luk i rižu te pržite 30 sekundi.
04.
Ulijte bijelo vino te držite na vatri 1-2 minute uz miješanje.
05.
Dodajte 200 ml vrućeg temeljca te pričekajte da se upije uz stalno miješanje. Nastavite dodavati po 50 ml temeljca dok ga ne potrošite.
06.
Maknite sa vatre, dodajte luk, rikulu i posipajte sirom.