Rižoto primavera

Rižoto primavera

Sastojci

0 kom 50 ml vode
0 kom 1 luk, sitno nasjeckan
0 kom 500 g šparoga, narezanih na manje komadiće
0 kom 1 šalica riže
0 kom 900 ml kokošjeg temeljca
0 kom 150 g cvjetova brokule
0 kom 150 g graška
0 kom 50 g naribanog parmezana

Priprema

01.

U zdjelici zagrijte vodu te u njoj kuhajte luk i šparoge nekoliko minuta dok ne omekšaju. Izvadite povrće iz zdjelice.

02.

Zdjelicu malo namastite te dodajte rižu. Držite na vatri uz stalno miješanje dok riža ne počne dobivati smeđkastu boju.

03.

Nalijte 100 ml temeljca i držite na vatri uz povremeno miješanje dok se temeljac ne upije. Nastavite dolijevati temeljac, svaki puta po 100 ml. Kod dolijevanja zadnje količine dodajte šparoge, luk, brokulu i grašak.

04.

Kod posluživanja po želji posipajte sirom.

žena.hr
28.5.2008.