U zdjelici zagrijte vodu te u njoj kuhajte luk i šparoge nekoliko minuta dok ne omekšaju. Izvadite povrće iz zdjelice.
Sastojci
0 kom 50 ml vode
0 kom 1 luk, sitno nasjeckan
0 kom 500 g šparoga, narezanih na manje komadiće
0 kom 1 šalica riže
0 kom 900 ml kokošjeg temeljca
0 kom 150 g cvjetova brokule
0 kom 150 g graška
0 kom 50 g naribanog parmezana
Priprema
01.
02.
Zdjelicu malo namastite te dodajte rižu. Držite na vatri uz stalno miješanje dok riža ne počne dobivati smeđkastu boju.
03.
Nalijte 100 ml temeljca i držite na vatri uz povremeno miješanje dok se temeljac ne upije. Nastavite dolijevati temeljac, svaki puta po 100 ml. Kod dolijevanja zadnje količine dodajte šparoge, luk, brokulu i grašak.
04.
Kod posluživanja po želji posipajte sirom.