Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.
Sastojci
0 kom 300 g rigatoni tjestenine
0 kom 4 veće rajčice, narezane na male komadiće
0 kom 200 g mekanog kremastog sira
0 kom naribani parmezan
0 kom 1 ljubičasti luk, sitno nasjeckan
0 kom 3 žlice vinskog octa
0 kom 1 žlica maslinovog ulja
0 kom 200 ml kokošjeg temeljca
0 kom 10-15 svježih listova bosiljka
0 kom 2 žlice naribanog parmezana
0 kom sol
0 kom papar
Priprema
01.
02.
U posudi pomiješajte rajčice, luk, ocat i ulje te stavite na stranu.
03.
Pomiješajte temeljac, bosiljak, parmezan, sol, papar i kremasti sir u blenderu. Dobivenu smjesu pomiješajte sa kuhanom tjeteninom te dobro zagrijte u tavi.
04.
Poslužite sa rajčicama te posipajte sa još malo parmezana.