Riblji fileti raskošnog okusa

Riblji fileti raskošnog okusa

Sastojci

0 kom 4 fileta ribe po želji
0 kom ulje
0 kom 8-10 kapara
0 kom 2 žlice pasirane rajčice
0 kom 1 limenka sitno nasjeckanih rajčica sa sokom
0 kom 2 luka, sitno nasjeckana
0 kom kumin
0 kom 1 režanj češnjaka, sitno nasjeckan
0 kom 50 ml vode
0 kom sitno nasjeckani peršin
0 kom 3 žlice svježeg soka naranče
0 kom 6-8 sitno narezanih maslina
0 kom 1 žlica svježeg soka limuna

Priprema

01.

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

02.

Stavite ribu u namašteni lim za pečenje.

03.

U tavi zagrijte malo maslinovog ulja. Pržite luk 3 minute. Dodajte češnjak i kumin te pržite 1 minutu.

04.

Dodajte vodu i preostale sastojke te zavrijte. Smanjite vatru i pirjajte 3-4 minute. Prelijte preko ribe.

05.

Pecite u pećnici 20-25 minuta ili dok ribe ne budu gotove.

žena.hr
18.12.2008.