U većoj tavi zagrijte ulje i pržite luk 5 minuta uz povremeno miješanje. Prebacite ga u drugu posudu.
Sastojci
0 kom maslinovo ulje
0 kom 1 luk, narezan na kriške
0 kom 50 g svježeg kravljeg sira
0 kom 1,5 žlica Worcestershire umaka
0 kom papar
0 kom 500 g mljevenog purećeg mesa
0 kom 1 veći bjelanjak
0 kom 4 kriške goude
0 kom 4 kriške raženog kruha
0 kom 50 ml senfa
Priprema
01.
02.
Pomiješajte kravlji sir, umak, papar, meso i bjelanjak. Podijelite smjesu na 4 jednaka dijela i oblikujte pljeskavice.
03.
Pecite pljeskavice u tavi 4-5 minuta sa jedne strane. Okrenite te pecite 1 minutu. Na vrh svake pljeskavice stavite krišku goude i pecite 3-4 minute ili dok se sir ne otopi, a pljeskavice ne budu pečene.
04.
Kruh kratko prepržite u tavi. Premažite kruh sa senfom, dodajte pljeskavice, a na vrh stavite luk.