Povrtne lasagne

Povrtne lasagne

Sastojci

0 kom maslinovo ulje
0 kom malo papra
0 kom 1 veći luk
0 kom 2 češnja češnjaka
0 kom 400 grama usitnjenih pelata iz konzerve ili pirea od rajčice
0 kom malo bosiljka i origana
0 kom sol, papar
0 kom crvena paprika
0 kom 1 luk
0 kom 1 veća tikvica
0 kom 150 g šampinjona
0 kom malo soli i papra
0 kom 8 listova lasagne tjestenine
0 kom 200 g smrvljenog feta sira
0 kom 50 g smrvljenog parmezana
0 kom Sastojci za umak od rajčice:

Priprema

01.

Zagrijte pećnicu na 230°C. Premažite posudu sa malo maslinovog ulja. Narežite pola luka, tikvicu i gljive na ploške.

02.

U posudu ravnomjerno rasporedite narezani luk, tikvice i gljive. Malo začinite solju i paprom.

03.

Pecite 20-25 minuta te jednom okrenite povrće.

04.

U međuvremenu, stavite malo maslinovog ulja u tavu. Sitno nasjeckajte češnjak i preostali luk te malo prepržite mješajući. Dodajte rajčice ili pelate, bosiljak, origano, malo soli, šećera te crvene paprike.

05.

Ostavite 15-ak minuta da lagano ključa i povremeno promiješajte.

06.

Skuhajte lasagne prema uputama na pakiranju te ih dobro ocijedite.

07.

Pomiješajte sir u maloj posudi.

08.

Smanjite temperaturu pećnice na 200°C. Premažite malo veću vatrostalnu posudu sa maslinovim uljem. Stavite prvi sloj od 2 lasagne tijesta u posudu. Rasporedite 1/3 povrća, umaka od rajčice i sira na tijesto. Na isti način napravite još 2 sloja.

09.

Zapecite u pećnici 20-25 minuta.

žena.hr
7.6.2008.