Zagrijte pećnicu na 230°C. Premažite posudu sa malo maslinovog ulja. Narežite pola luka, tikvicu i gljive na ploške.
Sastojci
Priprema
U posudu ravnomjerno rasporedite narezani luk, tikvice i gljive. Malo začinite solju i paprom.
Pecite 20-25 minuta te jednom okrenite povrće.
U međuvremenu, stavite malo maslinovog ulja u tavu. Sitno nasjeckajte češnjak i preostali luk te malo prepržite mješajući. Dodajte rajčice ili pelate, bosiljak, origano, malo soli, šećera te crvene paprike.
Ostavite 15-ak minuta da lagano ključa i povremeno promiješajte.
Skuhajte lasagne prema uputama na pakiranju te ih dobro ocijedite.
Pomiješajte sir u maloj posudi.
Smanjite temperaturu pećnice na 200°C. Premažite malo veću vatrostalnu posudu sa maslinovim uljem. Stavite prvi sloj od 2 lasagne tijesta u posudu. Rasporedite 1/3 povrća, umaka od rajčice i sira na tijesto. Na isti način napravite još 2 sloja.
Zapecite u pećnici 20-25 minuta.