Skuhajte rižu prema uputama na pakiranju, ocijedite i stavite u veću posudu.
Sastojci
0 kom Riža
0 kom 1 vrećica riže
0 kom sol
0 kom 1 bjelanjak
0 kom 50 g mrvljene goude
0 kom 1 sitno nasjeckani ljubičasti luk
0 kom kukuruzno brašno
0 kom ulje
0 kom 50 ml kiselog vrhnja
0 kom 2 žlice maslaca
0 kom 200 g kockica ananasa
0 kom peršin
0 kom sol
0 kom Popečci
0 kom 1 limenka crnog graha, opranog i ocijeđenog
0 kom češnjak
0 kom kumin
Priprema
01.
02.
U tavi otopite maslac te 3-4 minute pržite ananas. Ananas, zajedno sa malo peršina i soli, prebacite u posudu sa rižom. Prekrijte i držite na toplom.
03.
U zdjelici pomiješajte 3/4 raspoloživog graha, češnjak, kumin i sol. Malo izgnječite grah sa vilicom. U blenderu izmiksajte preostali grah i bjelanjak.
04.
Pomiješajte obje smjese sa grahom, sir i luk. Oblikujte 4 popečka te ih ispecite u tavi na ulju.
05.
Poslužite sa rižom te malo vrhnja.