Piletina sa parmezanom i začinima

Piletina sa parmezanom i začinima

Sastojci

0 kom 50 g naribanog parmezana
0 kom krušne mrvice
0 kom papar
0 kom 50 g provolone sira
0 kom peršin
0 kom bosiljak
0 kom sol
0 kom 1 bjelanjak
0 kom 500 g pilećeg mesa
0 kom ulje
0 kom 300 ml umaka od rajčice sa bosiljkom
0 kom 2 žlice balsamico octa

Priprema

01.

Pomiješajte 2 žlice parmezana, krušne mrvice, peršin, bosiljak i sol. Umočite komade piletine u bjelanjak, a zatim u pripremljenu smjesu sa krušnim mrvicama. Pecite meso u tavi 3 minute sa svake strane.

02.

Pomiješajte malo soli, umak od rajčice, ocat i papar u posudi za mikrovalnu pećnicu. Stavite u mikrovalnu pećnicu na 2-3 minute ili dok se umak ne zagrije.

03.

Prelijte umak preko piletine te posipajte preostalim parmezanom i provolone sirom. Stavite u zagrijanu pećnicu na 2-3 minute dok se sir ne rastopi.

žena.hr
6.8.2008.