Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.
Sastojci
0 kom 250 g penne tjestenine
0 kom 1 limenka pelata, usitnjenih, sa sokom
0 kom 50 g maslaca
0 kom 200 ml vrhnja
0 kom 1 režanj češnjaka, sitno nasjeckan
0 kom 50 g naribanog parmezana
0 kom malo peršina
0 kom 100 g mrvljenog dimljenog sira
Priprema
01.
02.
U međuvremenu u zdjelici pirjajte pelate 6-8 minuta. Višak tekućine izlijte.
03.
Pripremite umak: u tavi otopite maslac, dodajte vrhnje i pirjajte 4-5 minuta. Dodajte češnjak, sir i peršin te kratko promiješajte. U umak dodajte dimljeni sir te držite na vatri dok se sir ne otopi.
04.
U vatrostalnoj posudi za pećnicu pomiješajte tjesteninu, umak i pelate. Pecite 30 minuta.