Pomiješajte sojin umak, 1 žličicu kukuruznog brašna, đumbir i češnjak. U tako dobiven umak stavite pileće meso, prekrijte posudu te ostavite u hladnjaku 30 minuta.
Sastojci
0 kom 1 žlica sojinog umaka
0 kom 3 žličice kukuruznog brašna
0 kom đumbir
0 kom 1 režanj sitno nasjeckanog češnjaka
0 kom 4 komada pilećih prsa, narezanih na manje komadiće
0 kom 100 ml soka od naranče
0 kom biljno ulje
0 kom 200 g gljiva, sitno narezanih
0 kom 1 manja mrkva, sitno narezana
0 kom 4 šalice kuhane riže
Priprema
01.
02.
Pomiješajte sok od naranče i 2 žličice kukuruznog brašna te stavite na stranu.
03.
Na ulju ispecite pileće meso te ga maknite iz tave.
04.
Po potrebi dodajte još ulja te prepržite gljive i mrkvu. Dodajte piletinu te sok od naranče. Pojačajte vatru tako da zavrije uz stalno miješanje.
05.
Držite na vatri još jednu minutu te poslužite preko riže.