Pomiješajte prvih 7 sastojaka u loncu za umak. Nakon što sve zavrije, smanjite vatru te pirjajte 20 minuta.
Sastojci
0 kom 100 ml bijelog vina
0 kom bosiljak
0 kom 100 g krušnih mrvica
0 kom naribani parmezan
0 kom 350 g mrvljene mozarelle
0 kom origano
0 kom 250 ml umaka od rajčice
0 kom 1 limenka pelata sa sokom, usitnjenih
0 kom 150 g pasirane rajčice
0 kom 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
0 kom 2 patlidžana, narezana na ploške
0 kom 50 ml vode
0 kom 3 zamućena bjelanjka
Priprema
01.
02.
U veću posudu stavite patlidžan, prekrijte vodom te ostavite 30 minuta. Dobro ih ocijedite te osušite papirnatim ručnicima.
03.
U dubokom tanjuru pomiješajte 50 ml vode i bjelanjke. U drugom tanjuru pomiješajte krušne mrvice i parmezan. Umočite patlidžane u prvi pa u drugi tanjur.
04.
Rasporedite patlidžane na namašteni papir za pečenje te ih stavite u pećnicu na 5 minuta na visoku temperaturu.
05.
U keramičku posudu za pećnicu rasporedite pola umaka od rajčica. Na umak rasporedite pola patlidžana te pola mozzarelle. Ponovite još jedan isti sloj.
06.
Pecite 30 minuta na 180 stupnjeva.