Patlidžani sa parmezanom i rajčicama

Patlidžani sa parmezanom i rajčicama

Sastojci

0 kom 100 ml bijelog vina
0 kom bosiljak
0 kom 100 g krušnih mrvica
0 kom naribani parmezan
0 kom 350 g mrvljene mozarelle
0 kom origano
0 kom 250 ml umaka od rajčice
0 kom 1 limenka pelata sa sokom, usitnjenih
0 kom 150 g pasirane rajčice
0 kom 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
0 kom 2 patlidžana, narezana na ploške
0 kom 50 ml vode
0 kom 3 zamućena bjelanjka

Priprema

01.

Pomiješajte prvih 7 sastojaka u loncu za umak. Nakon što sve zavrije, smanjite vatru te pirjajte 20 minuta.

02.

U veću posudu stavite patlidžan, prekrijte vodom te ostavite 30 minuta. Dobro ih ocijedite te osušite papirnatim ručnicima.

03.

U dubokom tanjuru pomiješajte 50 ml vode i bjelanjke. U drugom tanjuru pomiješajte krušne mrvice i parmezan. Umočite patlidžane u prvi pa u drugi tanjur.

04.

Rasporedite patlidžane na namašteni papir za pečenje te ih stavite u pećnicu na 5 minuta na visoku temperaturu.

05.

U keramičku posudu za pećnicu rasporedite pola umaka od rajčica. Na umak rasporedite pola patlidžana te pola mozzarelle. Ponovite još jedan isti sloj.

06.

Pecite 30 minuta na 180 stupnjeva.

žena.hr
11.9.2008.