U većem loncu za umak zagrijte ulje. Dodajte luk, mrkvu i češnjak te pržite 5 minuta.
Sastojci
0 kom ulje
0 kom 1 sitno nasjeckani luk
0 kom 400 ml povrtnog temeljca
0 kom kuhana riža
0 kom 100 ml jogurta
0 kom 1 veća mrkva, sitno nasjeckana
0 kom 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
0 kom 1 veći krumpir, oguljen i narezan na manje kockice
0 kom kumin
0 kom chili u prahu
0 kom kurkuma
0 kom 1 limenka pelata, usitnjenih
0 kom 1 limenka slanutka, opranog i ocijeđenog
Priprema
01.
02.
Dodajte krumpir, kumin, chili, kurkumu, pelate, slanutak i temeljac. Nakon što temeljac zavrije, smanjite vatru, prekrijte te kuhajte na laganoj vatri 15-20 minuta ili dok krumpir ne omekša.
03.
Poslužite sa rižom i jogurtom.