Marokanska piletina sa sušenim voćem i maslinama

Marokanska piletina sa sušenim voćem i maslinama

Sastojci

0 kom maslinovo ulje
0 kom sol
0 kom 8-10 maslina
0 kom papar
0 kom timijan
0 kom 4 kom. pilećih prsa
0 kom 1 luk, sitno nasjeckan
0 kom 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
0 kom 50-75 g miješanog sušenog voća
0 kom 100 ml bijelog vina
0 kom 100 ml kokošjeg temeljca

Priprema

01.

U većoj tavi zagrijte ulje. Piletinu začinite solju, paprom i timijanom. Ispecite piletinu, izvadite iz tave i čuvajte na toplom.

02.

Po potrebi dodajte još malo ulja te prepržite luk i češnjak. Dodajte sušeno voće i preostale sastojke.

03.

Držite na vatri 6-7 minuta ili dok većina tekućine ne ispari.

04.

Poslužite sa piletinom.

žena.hr
22.6.2008.