Skuhajte lasagne prema uputama na pakiranju te ih dobro ocijedite.
Sastojci
0 kom 4 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
0 kom 500 g svježeg kravljeg sira
0 kom 125 g pršuta, narezanog na manje komade
0 kom 125 g mrvljene mozzarelle
0 kom 125 g mekog sira po želji
0 kom 30 g naribanog parmezana
0 kom bosiljak
0 kom crvena paprika
0 kom 1 veće jaje
0 kom 800 ml umaka od rajčice sa bosiljkom
0 kom ulje
0 kom 12 listova lasagne tjestenine
Priprema
01.
02.
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.
03.
U posudi dobro promiješajte češnjak, kravlji sir, 2 žlice parmezana, bosiljak, papar i jaje.
04.
Na dno vatrostalne posude nanesite sloj umaka od rajčice. Dodajte 3 lista lasagne tjestenine, zatim 1/3 kravljeg sira, 1/3 pršuta i još jedan sloj umaka od rajčice. Ponovite slojeve još 2 puta tako da završite sa slojem tjestenine. Preostali umak od rajčice nanesite na vrh.
05.
Posipajte sa 2 žlice parmezana i mozzarellom.
06.
Pecite u pećnici 45-50 minuta.