Zagrijte pećnicu na 200°C. Skuhajte lasagne prema uputama na pakiranju te ih dobro ocijedite.
Sastojci
Priprema
U većoj tavi zagrijte malo ulja te pržite luk i češnjak nekoliko minuta. Prebacite ih u veću posudu.
Pržite tikvice 3-4 minute te ih prebacite u posudu sa lukom.
Dodajte još malo ulja te pržite mrkve 4-5 minuta. Dodajte brokulu te pržite još 4-5 minuta. Prebacite u posudu sa ostalim povrćem, malo posolite i pomiješajte.
U posudi za umak postepeno pomiješajte brašno i mlijeko te zagrijte i držite na vatri dok se malo na zgusne uz stalno miješanje. Maknite sa vatre te umiješajte pola parmezana, sol, papar, muškatni oraščić i špinat.
Pomiješajte kravlji sir sa 100 g mozzarelle.
Malo namastite vatrostalnu posudu te nanesite tanki sloj smjese sa špinatom. Dodajte 4 listova lasagna; nanesite pola kravljeg sira, pola povrća te još jedan sloj smjese sa špinatom. Ponovite još jedan sloj počevši sa lasagnama, a na vrh dodajte preostala 4 lista lasagna, preostalu smjesu sa špinatom, parmezan i mozzarellu.
Pecite prekriveno 15 minuta. Otkrijte i pecite još 15-20 minuta.