Lasagne sa piletinom i šunkom

Lasagne sa piletinom i šunkom

Sastojci

0 kom 400 ml kokošjeg temeljca
0 kom papar
0 kom 500 g pilećih prsa, narezanih na manje komadiće
0 kom 600 ml mlijeka
0 kom 50 g brašna
0 kom 200 g naribanog parmezana
0 kom sitno nasjeckani peršin
0 kom ulje
0 kom 12 listova lasagne tjestenine
0 kom 250 g šunke, narezane na manje komadiće

Priprema

01.

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Skuhajte lasagne prema uputama na pakiranju.

02.

U veću tavu nalijte temeljac sa malo papra. Zavrijte temeljac, a zatim dodajte piletinu, prekrijte i pirjajte na laganoj vatri 10 minuta. Izvadite piletinu iz tave i stavite na stranu.

03.

U posudi dobro pomiješate mlijeko, brašno i malo papra. Prebacite u tavu i držite na vatri uz stalno miješanje dok se malo ne zgusne. Izvadite umak iz tave te mu dodajte malo peršina i 2/3 raspoloživog sira te miješajte dok se sir ne rastopi.

04.

Malo nauljite vatrostalnu keramičku posudu za pećnicu. Na dno nalijte tanki sloj umaka. Dodajte 3 listova lasagna te ih premažite sa umakom. Dodajte trećinu piletine i trećinu šunke. Ponovite još 2 sloja te završite sa lasagnama. Na vrh posipajte preostali parmezan.

05.

Pecite 40-45 minuta ili dok sir ne počne dobivati smeđu boju.

žena.hr
3.12.2008.