Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Skuhajte lasagne prema uputama na pakiranju.
Sastojci
Priprema
U veću tavu nalijte temeljac sa malo papra. Zavrijte temeljac, a zatim dodajte piletinu, prekrijte i pirjajte na laganoj vatri 10 minuta. Izvadite piletinu iz tave i stavite na stranu.
U posudi dobro pomiješate mlijeko, brašno i malo papra. Prebacite u tavu i držite na vatri uz stalno miješanje dok se malo ne zgusne. Izvadite umak iz tave te mu dodajte malo peršina i 2/3 raspoloživog sira te miješajte dok se sir ne rastopi.
Malo nauljite vatrostalnu keramičku posudu za pećnicu. Na dno nalijte tanki sloj umaka. Dodajte 3 listova lasagna te ih premažite sa umakom. Dodajte trećinu piletine i trećinu šunke. Ponovite još 2 sloja te završite sa lasagnama. Na vrh posipajte preostali parmezan.
Pecite 40-45 minuta ili dok sir ne počne dobivati smeđu boju.