Kruh za ljubitelje luka

Kruh za ljubitelje luka

Sastojci

0 kom 1-2 luka, narezana na manje komadiće
0 kom 450 ml mlijeka
0 kom sol
0 kom timijan
0 kom papar
0 kom 2 jaja, zamućena
0 kom 250 g kruha, natrganog na kockice
0 kom 250 g ementalera, narezanog na manje kockice
0 kom ulje

Priprema

01.

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.

02.

U tavi zagrijte malo ulja te pržite luk 3 minute.

03.

U većoj posudi pomiješajte mlijeko, sol, timijan, papar i jaja. Dodajte kocke kruha i 150 g sira te sve dobro pomiješajte. Prebacite u malo namaštenu vatrostalnu posudu. Na vrh dodajte luk te preostali sir.

04.

Pecite 25-30 minuta.

žena.hr
28.4.2008.