Pomiješajte mljeveno svinjsko meso, mladi luk, đumbir, žličicu sojinog umaka i jaje. Oblikujte male mesne okruglice i zavaljajte ih u brašnu.
Sastojci
0 kom 500 g svinjetine
0 kom 1 mladi luk, sitno nasjeckani
0 kom pola šalice chilli umaka
0 kom 1 žlica sojinog umaka
0 kom 2 žlice meda
0 kom malo đumbira
0 kom 1 žličica sojinog umaka
0 kom 1 jaje, umućeno
0 kom kukuruzno brašno
0 kom ulje
0 kom 1 zelena paprika, narezana na manje komadiće
0 kom pola šalice vode
0 kom pola šalice soka od naranče
Priprema
01.
02.
U woku zagrijte ulje tako da bude vruće i pecite okruglice dok ne posmeđe.
03.
Izvadite ih iz woka i ocijedite na papirnatim ručnicima.
04.
U woku nakon toga prepržite papriku. Smanjite vatru te dodajte oktruglice i vodu. Prekrijte te držite na laganoj vatri 20 minuta.
05.
U manjoj zdjelici pomiješajte sok od naranče, chilli umak, žlicu sojinog umaka i med.
06.
Dodajte umak u wok i držite na vatri još 2 minute.
07.
Poslužite sve preko kuhane riže.