Karipske mesne okruglice

Karipske mesne okruglice

Sastojci

0 kom 500 g svinjetine
0 kom 1 mladi luk, sitno nasjeckani
0 kom pola šalice chilli umaka
0 kom 1 žlica sojinog umaka
0 kom 2 žlice meda
0 kom malo đumbira
0 kom 1 žličica sojinog umaka
0 kom 1 jaje, umućeno
0 kom kukuruzno brašno
0 kom ulje
0 kom 1 zelena paprika, narezana na manje komadiće
0 kom pola šalice vode
0 kom pola šalice soka od naranče

Priprema

01.

Pomiješajte mljeveno svinjsko meso, mladi luk, đumbir, žličicu sojinog umaka i jaje. Oblikujte male mesne okruglice i zavaljajte ih u brašnu.

02.

U woku zagrijte ulje tako da bude vruće i pecite okruglice dok ne posmeđe.

03.

Izvadite ih iz woka i ocijedite na papirnatim ručnicima.

04.

U woku nakon toga prepržite papriku. Smanjite vatru te dodajte oktruglice i vodu. Prekrijte te držite na laganoj vatri 20 minuta.

05.

U manjoj zdjelici pomiješajte sok od naranče, chilli umak, žlicu sojinog umaka i med.

06.

Dodajte umak u wok i držite na vatri još 2 minute.

07.

Poslužite sve preko kuhane riže.

žena.hr
30.7.2009.