Juha sa patldižanom i češnjakom

Juha sa patldižanom i češnjakom

Sastojci

0 kom 1 patlidžan, narezan po dužini na pola
0 kom 10 režanja češnjaka, neoguljenih
0 kom 1 žlica vinskog octa
0 kom 2 žlice jogurta
0 kom peršin
0 kom korijander
0 kom kumin
0 kom ulje
0 kom 1 sitno nasjeckani luk
0 kom papar
0 kom 1,5 žlica brašna
0 kom 50 ml vode
0 kom 500 ml kokošjeg temeljca

Priprema

01.

Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva. Patlidžan, sa odrezanim stranama okrenutim prema dolje, stavite na malo namašteni lim za pećnicu. Pored patlidžana stavite češnjak. Pecite 30 minuta.

02.

Izvadite unutrašnjost patdlidžana. Oljuštite češnjak.

03.

U međuvremenu u loncu za juhu zagrijte malo ulja. Dodajte luk, papar i začine te kratko prepržite luk. Dodajte brašno i držite na vatri 1-2 minute uz miješanje. Dodajte vodu i temeljac i promiješajte. Ohladite 5 minuta.

04.

U blenderu usitnite patlidžan, češnjak te sadržaj iz lonca. Vratite natrag u lonac te držite na vatri 4-5 minuta uz često miješanje.

05.

Poslužite sa jogurtom i peršinom.

žena.hr
7.5.2008.