Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva. Patlidžan, sa odrezanim stranama okrenutim prema dolje, stavite na malo namašteni lim za pećnicu. Pored patlidžana stavite češnjak. Pecite 30 minuta.
Sastojci
0 kom 1 patlidžan, narezan po dužini na pola
0 kom 10 režanja češnjaka, neoguljenih
0 kom 1 žlica vinskog octa
0 kom 2 žlice jogurta
0 kom peršin
0 kom korijander
0 kom kumin
0 kom ulje
0 kom 1 sitno nasjeckani luk
0 kom papar
0 kom 1,5 žlica brašna
0 kom 50 ml vode
0 kom 500 ml kokošjeg temeljca
Priprema
01.
02.
Izvadite unutrašnjost patdlidžana. Oljuštite češnjak.
03.
U međuvremenu u loncu za juhu zagrijte malo ulja. Dodajte luk, papar i začine te kratko prepržite luk. Dodajte brašno i držite na vatri 1-2 minute uz miješanje. Dodajte vodu i temeljac i promiješajte. Ohladite 5 minuta.
04.
U blenderu usitnite patlidžan, češnjak te sadržaj iz lonca. Vratite natrag u lonac te držite na vatri 4-5 minuta uz često miješanje.
05.
Poslužite sa jogurtom i peršinom.