U tavi na ulju prepržite celer, luk i mrkve. Prebacite sve u drugu posudu.
Sastojci
0 kom ulje
0 kom 2 žlice sitno nasjeckanog celera
0 kom papar
0 kom 2 žlice sitno nasjeckanog luka
0 kom 2 žlice sitno nasjeckane mrkve
0 kom 100 g šampinjona, narezanih na manje komadiće
0 kom 200 g shiitake gljive, narezanih na manje komadiće
0 kom 500 ml kokošjeg temeljca
0 kom 1 žličica šerija
0 kom malo peršina
0 kom sol
Priprema
01.
02.
U tavi zatim 4-5 minuta pržite šampinjone i shiitake gljive te ih prebacite u posudu sa drugim povrćem.
03.
U loncu za juhu pomiješajte povrće i temeljac te zavrijte. Prekrijte, smanjite vatru i kuhajte 30 minuta.
04.
Dodajte preostale sastojke, malo promiješajte i kuhajte otkriveno još 5 minuta.