Jesenska pita sa kruškama

Jesenska pita sa kruškama

Sastojci

0 kom ulje
0 kom tijesto za pitu (400-500 g)
0 kom 50 g mrvljene goude
0 kom 5 kruški (npr. viljamovki), oguljenih i narezanih na male komade
0 kom 1 žlica limunovog soka
0 kom malo muškatnog oraščića
0 kom 50 g šećera
0 kom 3 žlice brašna
0 kom 75 g šećera za preljev

Priprema

01.

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Na lim za pečenje stavite alu-foliju i malo je namastite.

02.

Razvucite tijesto za pitu i stavite ga na foliju. Posipajte sa sirom tako da ostavite 3 cm do ruba.

03.

U posudi pomiješajte kruške, limunov sok, muškatni oraščić, šećer i brašno. Rasporedite na tijesto tako da ostavite 6-7 cm do ruba. Preklopite rubove prema sredini i lagano pritisnite.

04.

Pecite u pećnici 30 minuta.

05.

U zdjelici za umak rastopite šećer te prelijte preko pite.

žena.hr
11.11.2008.