U većoj tavi zagrijte ulje. 5 minuta pržite luk i celer.
Sastojci
0 kom maslinovo ulje
0 kom 4 mlada luka, sitno nasjeckana
0 kom papar
0 kom bosiljak
0 kom 4 žlice kiselog vrhnja
0 kom 50 g sitno narezanog celera
0 kom 800 ml povrtnog temeljca
0 kom 300 ml vode
0 kom sitno narezani cvjetovi sa 1 glavice cvjetače
0 kom 2 crvene paprike, sitno narezane
0 kom 1 krumpir, sitno narezan
0 kom lovorov list
0 kom 200 ml mlijeka
Priprema
01.
02.
Dodajte temeljac i vodu te zavrijte. Dodajte cvjetaču, paprike, krumpir i lovorov list. Opet zavrijte, a nakon toga smanjite vatru i kuhajte 20 minuta.
03.
Dodajte mlijeko, papar i bosiljak te uklonite lovorov list.
04.
Poslužite sa kiselim vrhnjem.