Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.
Sastojci
0 kom 12 režanja češnjaka, neoguljenih
0 kom 1500 g pilećih bataka
0 kom 3 žlice maslinovog ulja
0 kom 4 žlice limunovog soka
0 kom 2 žlice ružmarina
0 kom sol i papar
0 kom 1 žličica naribane korice limuna
Priprema
01.
02.
Na lim za pečenje stavite češnjak te piletinu.
03.
U zdjelici pomiješajte ulje, limunov sok i ružmarin te time premažite piletinu. Začinite je solju i paprom.
04.
Pecite 50-55 minuta te prebacite na tanjur za posluživanje.
05.
Oljuštite češnjak te ga stavite u malu tavicu zajedno sa preostale 2 žlice limunovog soka. Držite na vatri nekoliko minuta uz stalno miješanje. Pri tome usitnite češnjak što je više moguće.
06.
Češnjak sa limunovim sokom prelijte preko piletine te posipajte sa limovom koricom.