Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Namastite vatrostalnu posudu za pećnicu.
Sastojci
0 kom 6-8 kom. poriluka
0 kom 2 žlice maslaca
0 kom 2 žlice brašna
0 kom sol
0 kom papar
0 kom 300 ml mlijeka
0 kom 120 g ementalera
0 kom 50 g krušnih mrvica
0 kom 2 žličice otopljenog maslaca
Priprema
01.
02.
Narežite poriluk na manje komadiće. U loncu zagrijte vodu te kuhajte poriluk 5 minuta. Ocijedite ga.
03.
U zdjelici za umak otopite maslac. Dodajte brašno, sol i papar. Držite na laganoj vatri uz stalno miješanje dok umak ne počne ključati. Maknite sa vatre.
04.
Postepeno dolijte mlijeko te vratite na vatru. Nakon što umak opet zavrije držite na vatri 1 minutu. Dodajte sir i držite na vatri dok se ne otopi. Pomiješajte sve sa porilukom te prebacite u vatrostalnu posudu.
05.
U manjoj zdjelici pomiješajte krušne mrvice i maslac. Posipajte ravnomjerno po poriluku.
06.
Pecite oko 20 minuta ili dok poriluk ne dobije zlatnu boju.