Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.
Sastojci
0 kom maslac
0 kom brašno
0 kom malo timijana
0 kom 1 šalica mlijeka
0 kom 50 g gorgonzola sira
0 kom malo soli i papra
0 kom 1 kg krumpira, narezanog na tanke ploške
0 kom malo parmezana
Priprema
01.
02.
U maloj tavi rastopite maslac. Dodajte brašno i držite na vatri 2 minute uz stalno miješanje.
03.
Dodajte timijan te postepeno dolijevajte mlijeko miješajući. Držite na vatri oko 3 minute i miješajte.
04.
Dodajte gorngonzolu, sol i papar te držite na vatri dok se sir ne rastopi.
05.
Namastite vatrostalnu keramičku posudu i složite 1 sloj krumpira, a na krumpir dodajte dio umaka. Na taj način složite još 2 sloja. Na vrh stavite sloj krumpira te posipajte sa parmezanom.
06.
Pokrijte i pecite u pećnici 30 minuta. Zatim maknite poklopac sa posude te pecite još 40 minuta.