Gratinirani krumpir sa gorgonzolom

Gratinirani krumpir sa gorgonzolom

Sastojci

0 kom maslac
0 kom brašno
0 kom malo timijana
0 kom 1 šalica mlijeka
0 kom 50 g gorgonzola sira
0 kom malo soli i papra
0 kom 1 kg krumpira, narezanog na tanke ploške
0 kom malo parmezana

Priprema

01.

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.

02.

U maloj tavi rastopite maslac. Dodajte brašno i držite na vatri 2 minute uz stalno miješanje.

03.

Dodajte timijan te postepeno dolijevajte mlijeko miješajući. Držite na vatri oko 3 minute i miješajte.

04.

Dodajte gorngonzolu, sol i papar te držite na vatri dok se sir ne rastopi.

05.

Namastite vatrostalnu keramičku posudu i složite 1 sloj krumpira, a na krumpir dodajte dio umaka. Na taj način složite još 2 sloja. Na vrh stavite sloj krumpira te posipajte sa parmezanom.

06.

Pokrijte i pecite u pećnici 30 minuta. Zatim maknite poklopac sa posude te pecite još 40 minuta.

žena.hr
15.4.2009.