Na ulju prepržite luk i češnjak te ih nakon toga stavite na stranu.
Sastojci
0 kom 1 luk, sitno nasjeckani
0 kom maslinovo ili biljno ulje
0 kom peršin
0 kom sol i papar
0 kom crvena paprika
0 kom 200 g tjestenine
0 kom 2 jaja
0 kom 150 g svježeg kravljeg sira
0 kom 100 g mrvljenog cheddar sira
0 kom 1 režanj češnjaka, sitno nasjeckanog
0 kom 300 g goveđeg mesa
0 kom celer
0 kom lovorov list
0 kom bosiljak
0 kom origano
0 kom 1 limenka pelata
0 kom 50 ml goveđeg temeljca
Priprema
01.
02.
U istoj tavi ispecite goveđe meso. Dodajte natrag luk i češnjak, celer, lovorov list, sve začine, pelate, sol i papat te temeljac. Pokrijte te pirjajte oko 30 minuta uz povremeno miješanje.
03.
U međuvremenu skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.
04.
Izvadite lovorov list iz mesa te pomiješajte meso i tjesteninu i stavite u keramičku posudu za pećnicu.
05.
Istucite jaja, svježi sir i cheddar. Prelijte preko mesa i tjestenine.
06.
Pecite u pećnici na 190 stupnjeva oko 30 minuta ili dok vrh ne poprimi smeđu boju.