U većem loncu zagrijte malo ulja te 5 minuta pržite luk, papriku, meso i češnjak uz miješanje.
Sastojci
0 kom ulje
0 kom 1 luk, sitno nasjeckan
0 kom 1 limenka crvenog graha, opranog i ocijeđenog
0 kom 1 limenka pelata, usitnjenih, sa sokom
0 kom 400 ml goveđeg temeljca
0 kom 400 ml piva
0 kom 1 žlica kukuruznog brašna
0 kom 1 žlica limunovog soka
0 kom 1 crvena paprika, sitno narezana
0 kom 250 g mljevenog goveđeg mesa
0 kom 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
0 kom 1,5 žlica chili začina
0 kom 2 žličice kumina
0 kom 1 žličica šećera
0 kom sol
0 kom origano
Priprema
01.
02.
Dodajte chili, kumin, šećer i sol te miješajte 1 minutu.
03.
Dodajte origano, grah, pelate, temeljac i pivo. Nakon što sve zavrije, smanjite vatru te kuhajte 15 minuta.
04.
Dodajte brašno te kuhajte na laganoj vatri još 5 minuta.
05.
Na kraju dodajte limunov sok.