Pranje rublja

Koje je idealna temperatura za pranje crnog rublja?

Kako perete crno rublje? Čitajte dalje i saznajte sve što trebate znati o temperaturi i pranju crnog rublja korak po korak.

perilica-rublja.jpg
Foto: Pixabay

Kada je u pitanju pranje crnog rublja, ova boja ponekad može iskrvariti u pranju i zamrljati bijelu košulju koja se slučajno ušuljala s tamnim rubljem uzrokujući da postane siva.

Kada perete crno rublje trebali biste paziti da izbjegnete unakrsni prijenos boje i slijedite odgovarajuće korake za pranje crnog rublja i pazite na temperaturu kako bi vaše boje i uzorci izgledali jednako oštri kao prije.

1.Prvo što trebate učiniti kada je u pitanju pranje crnog rublja je odvojiti svu odjeću koja je prikladna za tamno pranje jer crno-bijelu odjeću ne biste trebali prati zajedno.

2. Ako ste zabrinuti zbog bojenja, onda napravite test u sudoperu. Jednostavno stavite svoje crno rublje u sudoper napunjen mlakom vodom, malo ga namočite i ostavite 30 minuta. Ako primijetite krvarenje boje, umjesto toga ručno operite ovo crno rublje.

3.Okrenite tamno rublje naopačke prije nego je stavite u perilicu.

4.Prilikom pranja crnog rublja važno je koristiti deterdžent za crno rublje, te treba staviti na pranje ciklusom hladne vode što je temperatura od 60 do 80 stupnjeva. Crno rublje se pere na najkraćem ciklusu.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.