Koji su jednostavni, a ukusni uskrsni kremasti kolači? Donosimo recept za jedan od najjednostavnijih uskrsnih kremastih kolača.

Uskrsni kremasti kolači neka pronađu mjesto na vašem blagdanskom stolu. Osim za Uskrs, ovaj kremasti kolač idealan je za sve prigode. Jednostavan je za pripremu, a i za dekoraciju. Ukrasite ga samo šećerom i voćem prema izboru.
Sastojci potrebni za uskrsni kremasti kolač:
- 4 jaja, odvojena
- 90 g šećera
- 60 g maslaca, omekšalog
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 100 g višenamjenskog brašna
- 2 šalice mlijeka
Kako pripremiti jednostavan uskrsni kremasti kolač?
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa. Četvrtastu posudu za pečenje premažite sprejom za kuhanje. U srednjoj zdjeli tucite bjelanjke dok se ne stvore čvrsti snijeg. Stavite na stranu.
U velikoj zdjeli pomiješajte žumanjke i šećer i tucite dok smjesa ne postane glatka. Dodajte maslac i vaniliju te dobro promiješajte. Umiješajte brašno, zatim polako dodajte mlijeko dok se dobro ne sjedini. Polako umiješajte snijeg od bjelanjaka i nemojte pretjerati s miješanjem. Izlijte u posudu za pečenje. Pecite 45 do 50 minuta, ili dok se sredina ne stegne i ne porumeni na vrhu. Neka se uskrsni kremasti kolač ohladi prije posluživanja.