Slani, hrskavi i neodoljivo masni – to su tradicionalni čipi čips okusi koji nas vraćaju u djetinjstvo. Iako ovu slanu grickalicu mnogi vole, izbjegavamo ju jer je vrlo kalorična i nutritivno siromašna. Industrijska proizvodnja, aditivi, mnogo soli i ulja – sve to znači da je slani čips za naš organizam loš te bismo ga trebali što rjeđe konzumirati.
Ipak, ako ne možeš živjeti bez ove grickalice, postoji način da u vlastitoj kuhinji napraviš zdraviju verziju omiljenog čipsa od krumpirića. Uz malo osnovnih sastojaka, vremena i truda tako možeš u vlastitoj pećnici napraviti najukusniji i najhrskaviji domaći čips koji će i okusom i kvalitetom zasigurno zasjeniti bilo koji kupovni.
Prženje zamijeni pečenjem, a suncokretovo ulje onim maslinovim ili sezamovim te uživaj u grickanju bez grižnje savjesti. Isprobaj naš recept prvom prilikom.
Domaći zdraviji čips
Sastojci:
- bijeli krumpir
- maslinovo ulje
- hladna voda
- ocat
- začini po želji
Priprema:
Za izradu manje kaloričnog čipsa od krumpira, nareži krumpir na tanke ploške, kratko ga blanširaj u vodi u kojoj si dodala ocat i onda ocijeđenog i osušenog začini po želji, namaži s malo ulja i ispeci u pećnici na papiru za pečenje na 200 stupnjeva. Čips posluži uz umake iz kućne radinosti poput umaka na bazi jogurta i češnjaka ili ljute salse.