Ukusne ideje za hladna predjela

Pripremate li ručak i želite iznenaditi goste svojim kulinarskim umijećem? Donosimo ideje za hladna predjela

Ukusne ideje za hladna predjela

Uobičajeno je da se kao ideje za hladna predjela gostima nude razni suhomesnati proizvodi i sirevi. Pršut, kulen, mozzarella, paški sir itd. Netko će eventualno dodati salatu od hobotnice, a najbolji će se usuditi za neki mesni ili riblji carpaccio. U najboljem slučaju naši ugostitelji pokušaju dopuniti tu listu hladnih predjela namirnicama poput dimljenog lososa, kavijara i poneke plate.

Ovo su ideje za hladna predjela:
Bruskete su dobro poznato, uvijek svježe, talijansko jelo. Odlična su podloga za svaki okus, od rajčica i bijelog luka, do raznih vrsta ribe i mesa. 
Koktel od škampi - ovo je jedno klasično hladno predjelo koje odlično ide uz suhi martini. Služi se diljem svijeta. 
Kavijar od patlidžana - moguće je da ste već čuli za humus i baba ganoush. Ova bliskoistočna jela postaju sve popularnija na zapadu. 

Image


(FOTO: Pixabay)

Među ideje za hladna predjela spomenut ćemo kako hladna predjela za goste moraju biti gastronomski pravilno odabrana kako bi se uklopila u cjelinu obroka. Treba im posvetiti određenu pažnju jer s malo smisla i mašte ona mogu zadovoljiti svaki vizualni ukus, a naravno i okus.