Kraljevska royal torta od čokolade i naranče po receptu vrhunske slastičarke

Trostruka državna prvakinja u slastičarstvu, Mirjana Špoljarić, donosi nam novi slasni recept. Ovaj put to je pomalo neobična torta, "Royal torta s čokoladom i narančom".

kraljevska-royal-torta-od-cokolade-i-narance

Trostruka državna prvakinja u slastičarstvu, Mirjana Špoljarić, donosi nam novi slasni recept Ovaj put to je pomalo neobična torta, "Royal torta s čokoladom i narančom"

Za početak je potrebno ispeći 3 rolade*, od kojih jedna ide kao podloga za tortu, a dvije se rolaju i mažu marmeladom od marelice. Zarolane rolade potrebno je izrezati na tanko i njima obložiti rub kalupa torte.

Krema od čokolade izrađuje se na pari. Za kremu su potrebni sljedeći sastojci koji se dodaju ovim redoslijedom:

  • 5 komada jaja
  • 1 Vanil šećer
  • 20 dag šećera
  • korica od jedne naranče (poznato je da se čokolada i naranča u kolačima "vole")

Miješati na pari dok smjesa ne postane gusta i ne dobije nježno žutu boju, a zatim se dodaje usitnjena crna čokolada (20 dag), 1,5 dag kakao praha te margarin s maslacem (25 dag). Margarin izrezati na manje kockice i postepeno dodavati u kremu s čokoladom. Kad je krema gusta i kuhana izliti je na pripremljeni biskvit. S preostalim narezanim roladama prekriti čokoladnu kremu.

Tortu je potrebno dobro rashladiti u hladnjaku (oko 2 sata), a zatim se glazira rastopljenom marmeladom od marelice. Marmelada od marelice se rastapa na laganoj vatri s par kapljica vode kako ne bi zagorjela. Marmeladom od marelice premazati tortu. Po želji torta se može dekorirati koricama naranče i svježim voćem. * Sastojci potrebni za pečenje rolada:

  • 6 komada jaja
  • 15 dag šećera
  • 18 dag glatkog brašna
  • 0,5 dl ulja
  • 0,5 dl mlijeka
  • 20 dag marmelade od marelice (za premazivanje rolade)