Kate Middleton otkrila recept svojeg omiljenog deserta

Ovaj desert vojvotkinja od Cambridgea obožava. Njezin slatki užitak je ukusan, ali i zdrav

Kate Middleton otkrila recept svojeg omiljenog deserta

Ona živi u palači i ima svog osobnog kuhara, ali kad ne prisustvuje kraljevskim galama ili ne jede na večerama sa šefovima država, ona radi ono što i mi - uživa u omiljenom desertu u udobnosti vlastite kuhinje. 

Kate je otkrila recept za svoj omiljeni desert, a mi ti ga prenosimo. 

Image

Modna pravila koja je Kate Middleton naučila kada je postala vojvotkinja



Kate Middleton ne jede puno slatkiša, ali postoji jedan klasični britanski desert koji ima svoj kraljevski pečat odobravanja: engleski sticky toffee puding. To je više kolač nego puding. Ova je poslastica prelivena umakom koji ga čini savršeno ukusnim. Samo pokušaj reći ne.


Recept za kolač

U malom loncu pomiješaj dvije šalice grubo sjeckanih datulja i dvije šalice vode te ih dovedi do vrenja. Makni s vatre i dodaj dvije čajne žličice sode bikarbone i izmuti smjesu u blenderu. Ohladi je do mlakog.

KREMA: 
U veliku zdjelu stavi tri šalice šečera i pola šalice maslaca te ih miksaj dok ne postanu lagani i tečni. U smjesu dodaj dodaj četiri jaja, jedno po jedno, dok miksaš. Na kraju dodaj dvije čajne žličice ekstarkta od vanilije i ponovno promiksaj smjesu. 

U drugu zdjelu pomiješaj četiri šalice brašna i dvije čajne žličice praška za pecivo. 

Brašno i prašak postepeno dodaji u kremu dok miksaš. Kad je to izmiksano, dodaj smjesu s datuljama i ponovno lagano izmiksaj.

Dobivenu smjesu prebaci u unaprijed podmazanu, 13x9 centimetara veliku, padelu za pečenje. Peci na 350 stupnjeva, 30-40 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu kolača ne postane čista. 

Ohladi kolač na postolju. 

PRELJEV:
Dok se kolač peče u malom loncu rastopi sedam žlica maslaca nasjeckanog na kockice, dodaj četiri žlice smeđeg šečera i jednu šalicu vrhnja za kolače. Zagrij smjesu na srednje jakoj vatri, neprestalno mješajući. Makni s vatre i unutra umješaj jednu žlicu rakije i četvrtinu čajne žličice ekstrakta od vanilije. 

Ohlađeni kolač, prelij dobivenom tekućinom, a na vrh stavi malo šlaga ili sladoleda od vanilije. Dobar tek!